Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Láska od rande s falošnými menami až do smrti. Čišovská spomína na anjelika

Prvýkrát sa stretli v bare Peklo. Obaja mali osemnásť a život pred sebou. On sa pravidelne vracal peši z tréningu futbalistov Chemlonu Humenné. Nakukoval cez drahé rifle do výkladu, kde predávala krásna a drobná blondína. Osloviť ju sa však odvážil až na diskotéke.

05.07.2020 06:04
Marián Čišovský Foto:
Slovenský futbalista Marián Čišovský sa dozvedel o krutej chorobe v roku 2014. Bojoval s ňou šesť rokov.
debata

Takto prebehlo prvé stretnutie Mariána a Martiny Čišovských. Mladý pár sa z východného Slovenska postupne cez Bratislavu, Žilinu a Temešvár dostal do Plzne. Žiaľ, tam sa ich spoločná cesta kvôli zákernej chorobe skončila.

„Čo mi robí najväčšiu radosť? To, že žijem. Že mám pre koho žiť. Že máme dve zdravé a krásne deti. Že chlapci prídu zo školy, sadnú si vedľa mňa, otvoria úlohy z matematiky a ja im môžem vysvetliť, ako ich počítajú. Zatiaľ môžem, zatiaľ môžem,“ cituje Čišovského MF Dnes.

Čo je to za blbosť?!

Aj táto pasáž mohla byť zahrnutá v Čišovského knihe. Mala rozpovedať netuctový príbeh skromného chlapca, ktorý pomohol spraviť z podpriemernej Plzne klub pravidelne hrajúci v Európskych pohároch.

Žiaľ, už to nestihne. Pätnásťnásobný slovenský reprezentant 28. júna zomrel po šesťročnom boji so zákernou chorobou ALS.

Marián Čišovský (1979 - 2020) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Marián Čišovský v súboji so Švédom Olom...

"Sedel som pred tréningom v kabíne, prezliekal som sa a z ničoho nič mi trhlo v stehne. Najskôr nenápadne, potom častejšie a viac. Hovoril som si: Čo je to za blbosť!?

V lete 2014 ma hokejista Venca Pletka pozval do výzvy Ice Bucket Challenge na podporu výskumu ALS. Tak som sa v sprche oblial ľadovou drťou a o dva mesiace mi doktori povedali, že tú chorobu mám.

Vedel som, že so mnou niečo je. Len som si nechcel pripustiť, že je to také zlé," vravel reportérovi MF Čišovský.

Udobrime sa do večera, nech je pekná noc

Veľmi chcel, aby kniha uzrela svetlo sveta. Čišovský mal jasný cieľ.

"Ľudia musia vedieť, čo je to za choroba, lebo veľa z nich má také isté problémy. Striedajú sa vo mne nálady a niekedy som veľmi nepríjemný.

Nebaví ma, že sa o seba neviem postarať a som na obtiaž. Keď sa s manželkou pohádame, snažíme sa do večera udobriť, aby sme mali peknú noc," vravel uplakaný Čišovský držiac manželku za ruku.

V spomínanom bare Peklo sa prihovorili jeden druhému. Obaja však boli zadaní. Martina mala voči futbalistom predsudky – považovala ich za namyslených frajerov, ktorí si dovolia čokoľvek – a tak sa predstavila pod falošným menom.

„Myslela som si, že sa volá Peter, tak som sa mu predstavila ako Kristína,“ priznala Čišovská a jej manžel ju doplnil. „Ale nevedela, že ja som anjelik,“ smial sa Čišovský pred piatimi rokmi.

Už lieta vo futbalovom nebi…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Marián Čišovský #Martina Čišovská