Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skutočný vzor. Pekarík zostáva v Berlíne, dal mu krásny prívlastok

Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík bude pokračovať v kariére v Herthe Berlín. S nemeckým klubom sa 33-ročný pravý obranca dohodol na predĺžení zmluvy do 30. júna 2021.

30.06.2020 15:09
Peter Pekarík Foto: ,
Obranca Herthy Berlín Peter Pekarík v zápase proti Unionu.
debata

Pekarík tak bude v Herthe pôsobiť už deviatu sezónu. Do klubu prišiel v lete 2012 z VfL Wolfsburg, s ktorým získal majstrovský titul v roku 2009. Stane sa najdlhšie slúžiacim hráčom v súčasnom kádri „Die Alte Dame“.

„Peka je skutočný vzor a je súčasťou mužstva už dlhý čas. Dokázal svoje kvality aj to, ako je cenný v predchádzajúcich týždňoch pod vedením trénera Bruna Labbadiu. Peka sám prejavil veľký záujem zostať v hlavnom meste,“ povedal pre klubový web športový riaditeľ Michael Preetz.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

„Som už v Berlíne deväť rokov a som šťastný, že v klube zostanem aj naďalej. Klub aj mesto sa pre mňa stali druhým domovom. Už sa teším na výzvy v novej sezóne,“ povedal Pekarík.

Slovenský futbalista za Herthu odohral 166 zápasov, v ktorých strelil dva góly. Po reštarte bundesligy po koronapauze odohral celú minutáž až do zranenia v súboji s Leverkusenom v 33. kole.

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Peter Pekarík