Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľa chce otočiť kormidlo na svoju stranu. Česi ho chvália za snahu

Nikto nečakal, že sa taký zápas v sezóne 2019/20 uskutoční. Plzeň však vďaka Adriánovi Guľovi priniesla zápas, v ktorom sa rozhodlo o titule medzi dvomi najlepšími mužstvami českej ligy.

25.06.2020 12:03
Guľa. Foto:
Tréner Plzne Adrián Guľa.
debata

"Niečo také by som po polovici sezóny nepredpokladal. Slavia mala obrovský náskok. Neveril som, že sa nájde niekto, kto by ju mohol dostať aspoň trochu pod tlak.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Viktoria ukázala snahu a to sa cení. Môžeme sa tešiť na ďalší ročník," chválil progres Plzne v štúdiu O2 TV Miroslav Koubek.

Niekdajší český brankár a tréner vyzdvihol výkony, po ktorých Plzeň zdramatizovala ročník. Slavia ho ovládla systémom štart – cieľ. Obhajobu titulu potvrdila stredajším víťazstvom 1:0 práve nad Plzňou.

„Bolo dôležité, že sme sa dostali do hry na základe kvalitných veci a vďaka dobrej hre. Videli sme dobrý a taktický zápas. Slavia bola o pol kroka ďalej, lebo strelila gól,“ hodnotil súboj po záverečnom hvizde Guľa.

Štyridsaťštyriročný rodák z Novák sa ujal Plzne túto zimu. V 14 súbojoch prehral iba dvakrát, raz remizoval a jedenásťkrát sa tešil z víťazstva.

„Nehrali sme tak sebavedomo, ako sme chceli. Máme na čom pracovať. Chalani urobili kus dobrej roboty, máme extra motiváciu byť v nasledujúcej sezóne ešte lepší a otočiť kormidlo našim smerom,“ doplnil Guľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Viktoria Plzeň #Adrián Guľa