Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanckovi mohli roztrhať nohu, penia Česi. Ak toto nie je červená, tak choďte do r...

Už dvakrát po sebe sa objavil v najlepšej jedenástke kola. Slovenský futbalista Dávid Hancko je jednou z opôr Sparty Praha.

10.06.2020 11:56
Dzsudzsák Foto: ,
Dávid Hancko (vpravo) centruje cez brániaceho Balázsa Dzsudzsáka.
debata

Dvadsaťdvaročný obranca patrí k najlepším hráčom „Rudých“ v obnovenej českej lige. Po štyroch kolách získala najslávnejšia futbalová značka za riekou Moravou 12 bodov – prehrala iba s Plzňou Adriána Guľu 1:2.

Pražania dokázali zdolať Karvinú (4:1), Teplice (3:0) a v sobotu uspeli aj na trávniku Bohemians Praha. K najtesnejšiemu víťazstvu 1:0 prispel Hancko sebavedomým výkonom i kvalitnou rozohrávkou.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Nechýbalo však veľa a skvelý zápas sa mohol pre slovenského reprezentanta skončiť zle. Na začiatku sedemnástej minúty ho fauloval krídelník Bohemiansu Jhon Mosquera.

„Ak toto nie je červená karta, tak sa všetci zbaľte a choďte niekam… Toto je zákrok na obidva členky, nohami napred a ešte k tomu je od toho asistent rozhodcu vzdialený iba meter,“ hneval sa niekdajší český futbalista Petr Švancara v štúdiu O2 TV Sport.

Hancko pri autovej čiare vracal loptu vlastnému brankárovi. Tá ani nestihla k Milanovi Hečovi doletieť a 22-ročný odchovanec MŠK Žilina sa už zvíjal v bolestiach po faule Mosqueru. Kolumbijsky legionár dostal iba žltú kartu.

"Ak nebudeme za tieto veci dávať rovno červenú a stopku na štyri zápasy – hovorím to na rovinu a je mi jedno, čo si o mne bude ten rozhodca myslieť – tak potom môžeme ísť do r…

Toto je na kriminál. Takéto zákroky sa musia trestať razantne, veď lopta je už dávno preč. Úplne ma to rozčúlilo," penil Švancara.

K niekdajšiemu súperovi z Brna sa pridal aj bývalý strelec Sparty Václav Kadlec, ktorý kvôli početným zraneniam ukončil kariéru už v 27 rokoch.

"Viem, čo sa mohlo stať. Keď to hráč dostane na stojnú nohu, môžu sa mu roztrhať úplne všetko.

Mne sa to stalo pri zákroku, ktorý ani zďaleka nebola taký nebezpečný ako tento. Nechápem, prečo máme VAR a neskúmame takýto zákrok," doplnil Kadlec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Dávid Hancko