Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar žiaril pri reštarte v Portugalsku. Pozrite si jeho góly

Futbalisti Sportingu Lisabon remizovali vo štvrtkovom stretnutí 25. kola najvyššej portugalskej súťaže na pôde Guimaraesu 2:2. Oba góly hostí strelil slovinský útočník Andraž Šporar.

05.06.2020 08:31
Portugalsko Futbal liga 25.kolo Šporar Foto: ,
Andraž Šporar zo Sportingu Lisabon sa teší z gólu do siete Guimaraesa.
debata

V ďalších zápasoch Maritimo remizovalo so Setubalom 1:1 a majstrovská Benfica Lisabon hrala na domácej pôde s Tondelou bez gólov.

Benfica má na čele tabuľky rovnaký počet 60 bodov ako FC Porto na druhom mieste.

Primeria Liga – 25. kolo

Guimaraes – Sporting Lisabon 2:2, Maritimo – Setubal 1:1, Benfica Lisabon – Tondela 0:0

Fanúšikovia Benfiky hádzali kamene na autobus

Úvodný súboj futbalistov Benfiky Lisabon pri reštarte súťažného ročníka 2019/2020 v Portugalsku mal nepríjemnú dohru: Tlačová služba klubu informuje o tom, že fanúšikovia zrejme nespokojní s bezgólovou remízou s Tondelou kameňmi zaútočili na autobus s hráčmi, ktorý ich práve prevážal z dejiska zápasu Estádia da Luz do výcvikového strediska.

Stredopoliarov Juliana Weigla a Andriju Živkoviča zasiahli črepiny z rozbitého skla a museli byť prevezení do nemocnice.

„Dôrazne odsudzujeme tento poľutovaniahodný čin, ktorý sa udial pri odchode autobusu s hráčmi do Seixal Internship Center,“ píše sa v klubovom stanovisku na webe slbenfica.pt.

Predstavitelia Benfiky Lisabon zároveň vyzvali orgány činné v trestnom konaní, aby vyvinuli maximálne úsilie a dolapili vinníkov. Funkcionári lídra najvyššej súťaže sľúbili plnú súčinnosť pri vyšetrované. Hráči Benfiky napriek remíze zostali na čele tabuľky Primeira Ligy so ziskom 60 bodov z 25 zápasov. Rovnaký počet bodov majú na konte aj futbalisti FC Porto, ale pre klub z hlavného mesta hovorí lepšie skóre.

Súboj Benfica – Tondela sa hral pred prázdnymi tribúnami v dôsledku opatrení v boji s koronavírusom. Divákov nahradili červeno-biele šále v klubových farbách Benfiky Lisabon. Nad nimi prelietaval orol, ktorý je oficiálny maskot tohto klubu
(sita)

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Portugalsko #Andraž Šporar