Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nemecký reštart má vážnu trhlinu. Možno sa neuskutoční

Predstavitelia riadiacej organizácie dvoch najvyšších nemeckých futbalových súťaží sa budú nasledujúci týždeň rozprávať o obnovení sezóny so všetkými klubmi 2. bundesligy. Rozhodli sa tak po karanténnom prípade tímu Dynamo Drážďany.

10.05.2020 11:40
Germany Soccer Bundesliga Foto: ,
V Nemecku by radi spustili súťaž budúci týždeň.
debata

Druhá najvyššia súťaž má rovnako ako bundesliga odštartovať už 16. mája. Drážďany mali o deň neskôr nastúpiť proti Hannoveru 96, ale po tom, ako testy odhalili v tíme ďalšie dva prípady nákazy koronavírusom, celkovo tri, poslalo vedenie klubu celé mužstvo do dvojtýždňovej domácej karantény. Ohrozený je aj domáci duel Dynama o dva týždne s Greutherom Fürth.

Do konca súťaže zostáva dokopy 81 zápasov a šéf Nemeckej futbalovej ligy (DFL) Christian Seifert priznal, že ak by prišlo k ďalším karanténam celých tímov, pravdepodobne by ju nebolo možné dohrať. Informovala o tom agentúra DPA.

Drážďany sú prvý tím z dvoch najvyšších nemeckých súťaží, ktorý musel prijať takéto razantné opatrenie pred reštartom. Už v priebehu týždňa hlásili jeden pozitívny prípad po prvej vlne testovania.

Druhá vlna neukázala žiadneho nakazeného a od štvrtka sa mužstvo pripravovalo spoločne. V tretej vlne však piatkové testy odhalili dva nové prípady, hoci infikovaní nemajú žiadne symptómy choroby.

V Nemecku evidovali v nedeľu o 11.00 h viac ako 171-tisíc prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 7549 osôb. Celosvetovo je v 212 krajinách/ú­zemiach potvrdených vyše 4,1 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom, podľahlo mu vyše 280.000 osôb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Dynamo Drážďany