Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Holandská liga padla za obeť pandémii. Boženík sa teší na pohárovú Európu

Holandskú futbalovú Eredivisie predčasne ukončili kvôli pandémii koronavírusu. Rozhodla o tom vláda, ktorá zakázala športové podujatia do 1. septembra. Vedenie súťaže rozhodlo o tom, že aktuálne poradie tabuľky bude konečné. S tým, že nebude vyhlásený majster a nik nezostúpi ani nepostúpi. Doteraz sa v 64-ročnej histórii nestalo, aby nebol známy víťaz ročníka.

24.04.2020 18:15
Róbert Boženík Foto:
Róbert Boženík sa teší na účinkovanie v Európskej lige.
debata

Medzinárodná futbalová únia (UEFA) trvala na konečnom poradí, ktoré rozhodne o postupujúcich do európskych pohárov. Do play off Ligy majstrov sa vďaka priebežnému vedeniu o skóre kvalifikoval Ajax Amsterdam. V tabuľke druhý AZ Alkmaar začne v 2. kole kvalifikácie.

Feyenoord Rotterdam v kádri so slovenským útočníkom Róbertom Boženíkom postúpil priamo do skupinovej fázy Európskej ligy. Pohárové miestenky sa ušli aj PSV a Willemu II. V súťaži pôsobia aj Slováci Matúš Bero (Arnhem) a Branislav Niňaj (Fortuna Sittard).

Arnhem prišiel o možnosť bojovať o účasť v Európskej lige, Sittard sa vyhol baráži o udržanie sa v najvyššej súťaži, keďže z Eredivisie nik nezostúpi a nik nepostúpi ani vyššie z II. ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #PSV Eindhoven #Ajax Amsterdam #Feyenoord Rotterdam #Eredivisie