Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Starších odpájali, aby zachránili mladších. Hromadu desili správy agenta

Má len 23 rokov, no preskákal toho viac ako väčšina futbalistov za celú kariéru. V roku 2012 odišiel z Michaloviec do turínskeho Juventusu. Pôsobil aj v janovských CFC a Sampdorii, od roku 2017 je kmeňovým hráčom Slavie Praha. Bývalého kapitána slovenských mládežníckych výberov Jakuba Hromadu však prenasleduje nezvyklá smola. Vždy, keď sa dostáva do formy, príde vážne zranenie. Naposledy, na hosťovaní v Liberci, ho pre zmenu zastavila pauza kvôli koronavírusu.

16.04.2020 09:49
Jakub Hromada Foto: ,
Kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov Jakub Hromada (vpravo) v kvalifikačnom dueli proti Islandu.
debata (6)

Hromada odohral v minulej sezóne len osem minút. Výnimočné ťaženie Slavie Praha v ostatných mesiacoch sledoval kvôli svalovému zraneniu len z tribúny. Dočasný odchod do Liberca mu mal pomôcť v reštartovaní kariéry. Chcel zabojovať o miesto v Slavii.

Jakub Hromada (vľavo) v dueli Európskej ligy... Foto: SITA/AP, Alberto Saiz
Jakub Hromada Jakub Hromada (vľavo) v dueli Európskej ligy proti Villarrealu bráni Roberta Soriana.

„Pripadám si trochu ako v zlom sne. Všetko začínalo klapať, dostával som sa do akej-takej formy, fyzicky som sa cítil lepšie. Prestal som myslieť na zranenia a veril som, že ma čakajú lepšie časy. Bohužiaľ, všetko zastavila pandémia,“ vraví Hromada pre sport.cz.

„Možno to vyznie divne, no už som si zvykol nemať ružové okuliare. Snažím sa byť pripravený na to, že vždy sa niečo môže stať, aj keď sa darí. Všetky moje tri vážne zranenia prišli v najnevhodnejší čas. Človek sa na to nedokáže pripraviť, no už som to nebral tragicky,“ pokračuje.

Hromada sa počas trvania pandémie neupína na seba. Zo slov jeho talianskeho agenta mu „behal mráz po chrbte“: "Voláme si párkrát do týždňa, mám informácie z prvej ruky. V Taliansku bolo epicentrum nákazy, v prvých dňoch a týždňoch tam prežívali obrovský chaos a neistotu.

Bolo to tam fakt hrozné. Starších ľudí museli odpájať od prístrojov, aby zachránili mladších. Bolo nepríjemné počúvať to. Momentálne to už snáď majú pod kontrolou. O Roberta Sisticiho som sa bál. Nie je to len môj agent, no aj parťák. Zároveň je aj ten asi najzodpovednejší Talian. Poctivo sedí doma a situáciu sleduje len v televízii."

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Hromada #Slovan Liberec #SK Slavia Praha #koronavírus