Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za koniec v Arsenale môže podľa Emeryho biela čarodejnica

Záblesk revolúcie a potom strmý pád do zabudnutia klubových dejín Arsenalu. Tak by sa dala jednou vetou zhrnúť anabáza španielskeho futbalového trénera Unaia Emeryho na lavičke severolondýnskeho klubu.

13.04.2020 20:02
Emery Foto: ,
Španielsky tréner Unai Emery vydržal na lavičke futbalistov londýnskeho Arsenalu len 17 mesiacov.
debata

Prišiel po 22 rokov trvajúcej vláde francúzskeho odborníka Arséna Wengera. Mužstvu nedokázal vštepiť energiu, novú hernú tvár ani víťaznú mentalitu. Skončil po 17 mesiacoch. Rozlúčil sa sériou siedmich zápasov bez jedinej výhry. Krízu vyčítal už bývalej partnerke Sache Wrightovej.

Dvojica sa rozišla v septembri 2019. Mizerná séria bez víťazstva sa začala v októbri. O mesiac neskôr Emeryho vyhodili a v decembri sa pár dal znovu do kopy. Už to však nebolo ako predtým.

„Vinil ma z toho, že ho vyhodili z Arsenalu. Povedal mi, že som biela čarodejnica, vraj som mu priniesla smolu. Tvrdil, že bol v strese a po našom rozchode nemal hlavu na správnom mieste,“ povedala Wrightová pre The Sun.

Reagovala aj na skutočnosť, že Emery bol terčom posmeškov kvôli neschopnosti naučiť sa plynulo anglický jazyk: „Mal ťažký prízvuk. Často prerušil konverzáciu a hľadal slovíčka v prekladači na mobile.“ Ako sa niektorí hráči Arsenalu neskôr vyjadrili, komunikácia s trénerom bola problémom, ktorý prispel k jeho predčasnému odchodu.

Život s futbalovým fanatikom podľa Wrightovej nebol jednoduchý. "Bol to tvrdý oriešok. Nekupoval mi darčeky, nebral ma na nákupy. Stretávali sme sa po väčšine zápasov. Ak hral Arsenal zle, bolo to na ňom vidieť.

Neustále sledoval zápasy a kontroloval výsledky. Často ležal v posteli a jeden zápas pozeral na notebooku, druhý na tablete. Bola to jeho rutina a akceptovala som to. No za jeho neúspechy som nemohla," vraví Wrightová, ktorá v marci vzťah s trénerom nadobro ukončila.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Don't you just love it when the sun comes out just as your finishing work ☀️ #maddison#rooftop#naughtytuesday

Príspevok, ktorý zdieľa Sacha Wright (@sachawright6),

Okrem iného jej prekážalo, že sa Emery nedokázal odpútať od prvej manželky a na verejnosti ju nepredstavoval ako svoju partnerku.

Unai Emery je momentálne nezamestnaný. V minulosti trénoval aj Valenciu, Paríž Saint-Germain, veľké úspechy dosiahol na lavičke Sevilly, s ktorou trikrát triumfoval v Európskej lige.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Unai Emery #Arsenal FC