Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kríza môže viesť k predaju Ronalda. Čím si udobril kabínu po vylúčení?

V krízovej situácii nie je vylúčené, že taliansky futbalový majster Juventus môže byť donútený predať Cristiana Ronalda, píše Il Messagero.

01.04.2020 07:43
futbal lm ronaldo Foto: ,
Cristiana Ronalda utešujú spoluhráči po tom, ako dostal červenú kartu.
debata

Podľa denníka je to jediný spôsob, ako môže turínsky klub znížiť náklady kvôli finančnej škode spôsobenej koronavírusom.

Spomínaný zdroj píše o obavách z dlhodobého ekonomického dopadu pandémie. Aj keď Ronaldo spolu s ostatnými spoluhráčmi a trénerom Mauriziom Sarrim súhlasil so znížením mzdy (čím klub ušetrí 90 miliónov eur) Juventus si vraj možno nebude môcť po návratu situácie do normálu platiť Ronaldovi viac ako 600-tisíc eur týždenne podľa jeho súčasnej zmluvy.

Talianske periodikum píše, že Juventus by mohlo zachrániť Ronaldov prestup minimálne za 70 miliónov eur, aj keď zatiaľ žiadni záujemcovia nie sú známi. V prípade, že zostane, v klube bude musieť pristúpiť na dlhodobé zníženie platu.

Ronaldo je momentálne na rodnej Madeire spolu s mamou Dolores, partnerkou Georginou Rodríguez a štyrmi deťmi.

S darčekovým trestom váhal

Brankár Juventusu Wojciech Szczesny sa vo svojom podcaste vrátil k pamätnému vylúčeniu Ronalda v septembri 2018.

Jeho debut v Lige majstrov v drese Turínčanov vtedy netrval ani polhodinu. Juventus nastúpil vo Valencii, kde portugalská superhviezda často nastupovala – ale v drese Realu.

Pripomeňme situáciu z 29. min: Ronaldo sa predieral do pokutového územia domácich cez stopéra Jeisona Murilla. Ten sa až príliš ochotne porúčal na zem, čo sa Portugalčanovi nepáčilo. Na kolumbijského obrancu nakričal a potľapkal ho po vlasoch. Domáci hráči okamžite reagovali a zbehli sa okolo Ronalda.

Nemecký arbiter Felix Brych konzultoval incident s asistentom a jeho nekompromisný verdikt – priama červená karta – bol pre mnohých veľmi prísny. Ronaldo ho bral veľmi emotívne.

Padol na zem, chytal sa za hlavu, chvíľami sa smial, no najmä plakal. Bolo to jeho prvé vylúčenie v 154 zápasoch v LM. Okrem neho sa musel vyrovnať aj s trestom od vtedajšieho trénera Massimiliana Allegriho. Ten od každého hráča s červenou kartou žiadal, aby niečo venoval svojim spoluhráčom.

Premiérové vylúčenie Ronalda v LM Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo reaguje po vylúčení za...

Szczesny prezradil, že Cristiano bol dlho nespokojný s verdiktom: „Nemohol ho prijať a považoval ho za nespravodlivý, takže s darčekmi váhal. Po dvoch mesiacoch sa však ich nákupu nevyhol – celej kabíne kúpil počítače Apple iMac.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Juventus