Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V Reale mu hrozí pokuta, v Srbsku väzenie. Ignorant Jovič reagoval

Srbskému futbalovému reprezentantovi Lukovi Jovičovi hrozí od vedenia Realu Madrid pokuta za nedodržanie karantény.

19.03.2020 16:17 , aktualizované: 21:27
Luka Jovič Foto: ,
Luka Jovič v drese Realu Madrid.
debata

Talentovaný útočník opustil územie Španielska a zamieril do Belehradu, kde sa zúčastnil na oslave narodenín svojej životnej partnerky.

„Namiesto karantény sa Luka zabáva v Belehrade,“ napísal srbský denník Blic.

Futbalisti „bieleho baletu“ museli ísť 12. marca do nútenej karantény, pretože v tréningovom centre mohli prísť do kontaktu s basketbalistom Realu, ktorého testovali pozitívne na nový koronavírus.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Luka Jovic (@lukajovic),

Informovala o tom agentúra SID. Španielsko patrí k najpostihnutejším krajinám nielen Európy, ale i sveta. Zaznamenali tam už vyše 17-tisíc prípadov a 767 mŕtvych.

Jovič si však „nezavaril“ iba u svojho zamestnávateľa, ale i v rodnej krajine. Srbská vláda v súvislosti s pandémiou vyhlásila núdzový stav a každý, kto príde do krajiny musí podstúpiť karanténu.

„Sláva a bohatstvo im nedávajú právo porušovať pravidlá a neznamená to ani, že uniknú trestu. Buď budú dodržiavať zákon alebo pôjdu do väzenia,“ povedal podľa agentúry AP tamojší minister vnútra Nebojša Stefanovič, ktorý pripomenul, že nedisciplinovaným hrozí za porušenie karantény trest odňatia slobody na jeden až dvanásť rokov.

Jovič sa po vlne kritiky rozhodol reagovať, svoje ospravedlnenie však poňal svojsky. „Stal som sa hlavnou témou, píšu o mne, ale ignorujú hlavných protagonistov tejto krízy. Prišiel som domov, aby som pomohol ľuďom, klub mi to povolil,“ napísal 22-ročný útočník na twitteri s tým, že v Madride mal negatívny test na koronavírus.

„Niektorí ľudia si nedokážu robiť svoju prácu profesionálne a nedali mi konkrétne inštrukcie, ako sa správať v karanténe,“ poskytol vysvetlenie svojej vychádzky srbský reprezentant.

V Srbsku evidujú 97 prípadov ochorenia COVID-19.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Luka Jovič