Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozzúrený Ancelotti: Briti podceňujú vážnosť situácie

Tréner futbalistov Evertonu Carlo Ancelotti vytkol britskej vláde, že podceňuje vážnosť situácie v súvislosti so šírením koronavírusu.

14.03.2020 11:06
Ancelotti Foto: ,
Carlo Ancelotti.
debata

„Mám pocit, že Veľká Británia si neuvedomuje vážnosť situácie. Život tu na ostrovoch totiž pokračuje takmer bez obmedzení,“ povedal 60-ročný Talian pre denník Gazzetta dello Sport.

Nezabudol však vyzdvihnúť rozhodnutie Anglickej futbalovej asociácie (FA) prerušiť najvyššiu súťaž:

„Vzhľadom na priebeh uplynulých hodín je to nepochybne správny krok. Za takýchto okolností sme jednoducho nemohli pokračovať. Zdravie je v tejto chvíli najdôležitejšie a to pre všetkých: tímy, fanúšikov, kluby a všetkých zamestnancov.“

Napriek obozretnosti skúseného trénera má už modrý klub z Liverpoolu prvý prípad ochorenia. Pozitívny test na koronavírus mal stredopoliar Andre Gomes. „Podnikli sme potrebné opatrenia, no nie sme v karanténe. Gomes je v poriadku. Horúčka ustúpila a to je v tejto chvíli najdôležitejšie,“ povedal Ancelotti podľa AFP.

Bývalému lodivodovi Realu Madrid, Bayernu Mníchov či Chelsea Londýn robí starosti aj situácia v jeho rodnom Taliansku:

„S ohľadom na tragédiu, ktorou si v súčasnosti prechádzame, nemá pre mňa momentálne futbal žiadny význam. Stojíme zoči-voči pandémii, čo je situácia, s ktorou nemá nikto z nás osobné skúsenosti. Rastúci počet úmrtí je hrozný. Toto je boj, na ktorý sa musíme sústrediť, všetko ostatné ide bokom.“

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #anglicko #Carlo Ancelotti #koronavírus