Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ padol. Liverpool doplatil na Kariusa zo Španielska

Sen futbalistov FC Liverpool o obhajobe prvenstva v Lige majstrov ukončilo v osemfinále Atletico Madrid. "The Reds" dokázali v stredajšej odvete zmazať jednogólové manko z prvého duelu, v predĺžení dokonca viedli o dva góly a mali namierené do štvrťfinále.

12.03.2020 12:39
Adrián Foto: ,
Brankár Liverpoolu Adrián.
debata

Španielsky klub však dokázal súboj otočiť, na víťazstve 3:2 po predĺžení, ktoré znamenalo postup medzi najlepšiu osmičku, sa podieľali dvoma gólmi Marcos Llorente a jedným Alvaro Morata.

Pod inkasované góly sa podpísal domáci brankár Adrian, ktorý pripomenul výkon liverpoolskeho nešťastníka Llorisa Kariusa z finále LM 2018.

Brankár Loris Karius vo finále Ligy majstrov... Foto: SITA/AP, Sergei Grits
Karius, Benzema Brankár Loris Karius vo finále Ligy majstrov ponúka gól útočníkovi Realu Madrid Karimovi Benzemovi.

Tridsaťtriročný španielsky veterán, ktorý musel zaskočiť za zraneného Alissona, pri prvom góle z 97. minúty najprv zle rozohral a potom nedokázal reagovať na strelu Llorenteho spoza šestnástky.

Ten ho o osem minút neskôr prekonal ďalšou umiestnenou strelou spoza pokutového územia. „Je skutočne ťažké vysvetliť góly, ktoré sme dostali,“ povzdychol si tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

„Prvý inkasovaný gól bol pre nás tvrdý úder, ale veľký problém to nebol. Tým bol až druhý gól, pretože hráči už boli unavení.“

Striedajúci Llorente sa ukázal byť pre Atletico správny žolík. Na ihrisko prišiel v 56. minúte namiesto Diega Costu a napokon dvoma gólmi pripravil Liverpoolu v jeho domovskom stánku prvú prehru po predchádzajúcich 43 zápasoch.

Pritom 25-ročný stredopoliar sa strelecky presadzuje iba výnimočne, v španielskej La Lige strelil počas doterajšej kariéry jediný gól, v Kráľovskom pohári má na konte dva, v medzinárodných pohároch dal až do stredajšieho večera rovnako iba jeden.

„Nemôžem opísať slovami, ako sa cítim. Odviedli sme neuveriteľnú prácu. Všetci do jedného. Bránili sme aj za cenu vlastných životov. Keď všetci ťahajú za jeden povraz, môžu sa stať aj takéto veci,“ povedal hrdina zápasu.

Tréner Atletica Diego Simeone pritom chcel využiť Llorenteho na vystuženie obrany, aby odolala tlaku Liverpoolu. "Striedanie Llorenteho za Costu bolo v skutočnosti defenzívnym ťahom.

Zafungovalo úplne opačne," tešil sa argentínsky kouč, ktorý vyzdvihol aj výkon slovinského brankára Jana Oblaka. "Vo futbale jednoducho musíte súperovi sťažiť život, ako sa len dá.

A my sme to proti skvelému Liverpoolu dokázali aj vďaka tomu, že máme najlepšieho brankára na svete. Barcelona má Messiho, ktorý je pre ňu rozdielový hráč, to isté platí u nás o Oblakovi.

Potom stačilo prejsť na rozostavenie 5–4–1, čo nám ponúklo príležitosti na protiútoky, ktoré sme využili," povedal Simeone podľa agentúry AFP.

Atletico sa uchýlilo k osvedčenej defenzívnej taktike, ktorá však nebola po chuti domácemu trénerovi. "Nechápem ich. Nechápem, že s takou kvalitou, akou disponujú, sa musia uchýliť k takému futbalu.

Mohli hrať normálny futbal, ale oni sa namiesto toho hlboko stiahnu a čakajú na brejky. Ťažko sa potom proti nim hrá.

Uznávam, že v predošlých dvoch sezónach sme mali niekoľko šťastných chvíľ, vďaka ktorým sa nám podarilo postúpiť dvakrát do finále, ale tentoraz sa všetko obrátilo proti nám," smutne konštatoval Klopp.

debata chyba
Viac na túto tému: #liverpool #atlético madrid #Adrián