Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojí sa o život. Talent Ajaxu opustil kemp kvôli kríze v Iráne

Devätnásťročný mladík Sergino Dest má za sebou náročné dni. Krajný obranca úradujúceho semifinalistu Ligy majstrov požiadal vedenie Ajaxu o uvoľnenie z tréningového kempu v Katare.

09.01.2020 13:58
Sergino Dest Foto: ,
Sergino Dest z Ajaxu (vpravo) v súboji o loptu proti Jorginhovi z Chelsea.
debata

"Prišiel za nami s prosbou, či by nemohol opustiť tréningový kemp. Necítil sa dobre. Ajax chápe jeho rozhodnutie a rešpektuje ho,“ píše sa v oficiálnom stanovisku klubu.

Dôvod je prostý. Minulý týždeň americké jednotky na pokyn prezidenta USA Donalda Trumpa zabili jedného z najmocnejších generálov iránskych jednotiek Kásema Solejmáního v Bagdade. Iránska odveta – útok na americké základne v Iraku – na seba nenechala dlho čakať.

Dest sa za týchto okolností rozhodol Katar susediaci s Iránom opustiť. Obával sa o život a tak sa bude pripravovať v Amsterdame s rezervným tímom.

Dest sa narodil v meste Almere. V októbri sa syn amerického otca a holandskej matky rozhodol, že bude reprezentovať Spojené štáty americké. Na svojom konte už má tri reprezentačné štarty.

V sobotu odložili tréningový kemp aj Američania, ktorí sa na MS 2020 taktiež pripravovali v Katare, dejisku najbližšieho futbalového šampiónatu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ajax Amsterdam #Kásem Solejmání #Sergino Dost