Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Si nacista! Ukrajinca urážali diváci aj keď nebol na zápase

Vedenie Španielskej futbalovej federácie má na stole ďalší prípad v súvislosti s ukrajinským útočníkom Romanom Zozuľom.

09.01.2020 13:23
Roman Zozuľa Foto: ,
Roman Zozuľa.
debata

Kým po prvý raz išlo o verbálny útok fanúšikov madridského Vallecana na ukrajinského hráča tímu Albacete, tentokrát sa 30-ročný kyjevský rodák stal terčom pokrikov priaznivcov Osasuny Pamplona v zápase najvyššej súťaže proti San Sebastiánu, teda v stretnutí bez účasti Zozuľu.

V súboji II. ligy ho fanúšikovia súpera nazvali v choráloch nacistom a to isté stálo aj na ich transparentoch. K incidentu s fanúšikmi Osasuny prišlo len o týždeň neskôr, keď približne 400 priaznivcov tímu z Pamplony kričalo:

„Zozuľa, si nacista!“ Ukrajinec je totiž vo vlasti údajne napojený na radikálne skupiny. To sa nepozdáva fanúšikom viacerých klubov v Španielsku a vybrali si ho ako terč verbálnych útokov. Napríklad v marci 2019 na pôde Deportiva Lugo na neho priaznivci kričali: „Zomri Zozuľa!“

V súvislosti s duelom Vallecano – Albacete vedenie súťaže uložilo pokutu madridskému Vallecanu a rozhodlo o dokončení zápasu pred prázdnymi tribúnami, keďže rozhodca súboj predčasne ukončil počas polčasovej prestávky.

Madridčania však podali odvolanie, a tak je celá záležitosť stále v štádiu riešenia. Keďže súboj La Ligy medzi Osasunou a San Sebastiánom hráči dohrali, v hre je pravdepodobne len pokuta alebo uzavretie hľadiska pre Osasunu.

Ukrajinec sa bráni údajnému napojeniu na radikálne skupiny. „Nie som zástancom žiadnych politických skupín,“ uviedol ešte v decembri na tlačovej konferencii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Osasuna Pamplona #Roman Zozuľa #Albacete #Real Vallecano