Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prísť opitý na tréning Fergusona? V niektoré dni žiadny problém

Keď sa v jednej ankete pýtali fanúšikov Manchestru United, akú posilu by najviac uvítali v zimnom prestupovom období, najviac hlasov získal Sir Alex Ferguson. Legendárny škótsky tréner doviedol klub v rokoch 1986-2013 k trinástim titulom. Dnes má 78 rokov a užíva si zaslúžený dôchodok. Chýry o jeho metódach však znejú dodnes.

03.01.2020 18:45
Ferguson Foto: ,
Legendárny tréner Manchestru United Sir Alex Ferguson a v pozadí Nani.
debata

Najnovšie čo-to prezradil portugalský krídelník Nani. Nepatrí medzi legendy Manchestru United, čo je spôsobené aj tým, že ofenzívu „červených diablov“ v jeho ére ťahali Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney či Ryan Giggs.

Brilantný driblér však rozhodne zanechal na Old Trafford stopu. V červenom drese získal štyri ligové tituly, tešil sa aj v Lige majstrov.

Nani bol známy extravagantným štýlom na ihrisku i mimo neho. Vždy vedel nájsť kľučku na obrancu súpera, no dokázal obchádzať i povinnosti profesionálneho športovca.

Bol známy milovník nočného života. No ako povedal pre Tribuna Expresso, vedel v tom chodiť. A navyše, Sir Alex Ferguson bol údajne k určitej miere zhýralostí tolerantný.

"Nikdy som sa nedostal do problémov. Za zábavou som vyrážal v správnych momentoch – napríklad, keď sme na druhý deň nemali tréning. Taktiež sme mali výnimky, trebárs Vianoce či Nový rok. V Anglicku si s tým počas týchto dní nik neláme hlavu.

Na Nový rok sme dokonca mohli prísť na tréning opití a tréner to neriešil. To bola jedna stránka Sira Alexa, vedel, ako sa vysporiadať s hráčmi. Bol vnímavý, dokázal povedať: ,tento deň je špeciálny, nemôžem mať také prísne nároky'.

Program v Anglicku je veľmi náročný, hrá sa počas celého roka. Keď jedného dňa prišiel Wes Brown (bývalý obranca United) opitý, čo sme mali robiť? Bola to zábava, odreagovanie sa. Mali sme iný typ tréningu, šaškovali sme.

Nebudem klamať, mal som rád nočné záťahy. No teraz sa im už vyhýbam, pretože ak chcete byť schopný hrať na najvyššej úrovni, musíte sa vzdať nočného života a poznať správny čas na zábavu."

Nani pôsobil v Manchestri United v rokoch 2007–15. Neskôr hral za Fenerbahce, Valenciu, Lazio, Sporting Lisabon, od vlaňajška sa pomaly pripravuje na dôchodok v americkom Orlande. S Portugalskom v roku 2016 získal titul majstra Európy. Na konte má 112 štartov za reprezentáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Nani #Sir Alex Ferguson #Wes Brown