Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dani Alves spomína na Paríž: Stresujúce mesto plné rasistov

Mnoho ľudí považuje Paríž za jedno z najkrajších miest na svete. Iný pohľad má však brazílsky futbalista Dani Alves. V metropole Francúzska strávil dva roky počas pôsobenia v Paríži St. Germain, mesto na Seine ho však neoslovilo. Navyše, prekvapilo ho vysokou mierou rasizmu.

16.10.2019 16:58
Dani Alves, Neymar, Foto: ,
Dani Alves (vľavo) oslavuje s Neymarom francúzsky titul.
debata (1)

Do Paríža prišiel v lete 2017 z Juventusu Turín. V PSG získal dva majstrovské tituly a po uplynulej sezóne sa vrátil domov do FC Sao Paulo.

„Ak strávite v Paríži týždeň, bude to pravdepodobne najväčšie dobrodružstvo vo vašom živote, potom je to však nuda. Pre mňa bol tamojší život stresujúci, nepáčilo sa mi tam,“ citoval web Daily Mail priznanie 36-ročného pravého obrancu pre brazílsku televíziu Globo.

V rozhovore prezradil aj nelichotivé skúsenosti s miestnymi obyvateľmi. „Paríž je plný rasistov. Ku mne si síce nikto nič nedovolil, veď by som ho poslal do…, ale bol som svedkom takéhoto správania k mojim priateľom.“

Alves v minulosti dokázal, že s neznášanlivosťou si dokáže poradiť. V roku 2014, keď ešte hral za FC Barcelona, v ligovom zápase s Villarrealom pristál z tribúny pri jeho nohách banán. Brazílčan sa nerozpakoval, ošúpal ho a odhryzol si z neho. Za svoju reakciu zožal uznanie od mnohých osobností.

Bývalý anglický útočník Gary Lineker vtedy napísal na twitteri: „Absolútne brilantná odpoveď. Presne takto treba reagovať na rasizmus, totálnym pohŕdaním.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ligue 1 #Paríž Saint-Germain #Dani Alves #brazílski futbalisti