Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Servus, Ivan. Dieru v Bayerne má zaceliť Perišič, Matthäus kritizoval Guardiolu

Chorvátsky futbalista Ivan Perišič prišiel na hosťovanie z Interu Miláno do Bayernu Mníchov.

13.08.2019 12:10
Ivan Perišič Foto: ,
Ivan Perišič ešte v drese Interu Miláno.
debata

Podľa Bildu zaplatia Bavori za hosťovanie päť miliónov eur a získajú opciu na kúpu vo výške 20 miliónov.

Perišič má platný kontrakt s Interom do roku 2022, no tréner Antonio Conte mu nemienil dávať veľa priestoru. V Bayerne môže zaceliť dieru po Arjenovi Robbenovi, či Franckovi Ribérym.

K prestupu sa pre Sky Sports vyjadrila aj legenda Bayernu Lothar Matthäus. Niekdajší obranca sa vrátil aj k nedotiahnutému prestupu Leroya Saného z Manchestru City do bavorského klubu, o ktorom sa hovorilo ako o hotovej veci.

V zápase o anglický superpohár sa Sané zranil a musí podstúpiť operáciu.

Matthäus kritizoval trénera City Pepa Guardiolu, ktorý podľa neho vedel, že Sané sa chystá prestúpiť, napriek tomu hazardoval a poslal ho na ihrisko. Aj to môže byť dôvod toho, že transfer neskompletizovali.

„Ak by ho chcel Guardiola udržať v tíme a nemal v úmysle predať, jeho rozhodnutie by bolo pochopiteľné. Ak to tak však nebolo, išlo o veľký risk. Druhá možnosť podľa mňa platí a za situáciu môžeme viniť Guardiolu,“ povedal Matthäus a k príchodu Perišiča dodal:

„Má už po tridsiatke a v rýchlosti za mladíkmi ako Kingsley Coman či Sané zaostáva. Napriek tomu si myslím, že ide o dobrú kúpu – za rozumnú cenu. Perišič pozná Bundesligu, ovláda nemčinu a je krajanom trénera Nika Kovača. Je silný, v súbojoch nikdy necúvne a Bayern sa jeho príchodom posilní.“

Skúsený Perišič v minulosti hrával v I. bundeslige za Wolfsburg a Dortmund. S Borussiou v roku 2012 ovládol ligu aj pohár, v kádri VfL sa tešil z pohárového triumfu o tri roky neskôr. Za chorvátsky národný tím odohral 82 zápasov, v ktorých strelil 23 gólov. Vlani s reprezentáciou postúpil do finále svetového šampionátu v Rusku.

„Som rád, že som späť v Nemecku, Bayern je jeden z najväčších klubov v Európe. Chceme sa presadiť nielen v lige alebo pohári, ale v Lige majstrov,“ povedal Perišič, ktorý je kmeňovým hráčom milánskeho Interu od roku 2015 a zahral si po boku Slováka Milana Škriniara.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Pep Guardiola #Inter Miláno #Lothar Matthäus #Ivan Perišič