Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamburg podpísal mladíka s dojímavým príbehom. Vysvitlo, že všetko si vymyslel

"Pred niekoľkými mesiacmi som hrával futbal len s kamarátmi. Väčšinou naboso na rozpálenom betóne. Kto mal v partii obuv, ten bol kráľ," vravel Gambijčan Bakery Jatta, keď v sedemnástich rokoch prišiel za futbalom do Nemecka.

08.08.2019 10:52
Bakery Jatta Foto: ,
Bakery Jatta (vľavo) nastupoval za Hamburger SV už v čase, keď pôsobil v I. bundeslige.
debata (1)

Funkcionárov tradičného klubu Hamburgeru SV jeho príbeh dojal. Natoľko, že Jattovi dali šancu. „Čo len z neho bude, keď mu poskytneme profesionálny tréning,“ pomysleli si zrejme. Dnes v údajných 21 rokoch má na konte takmer päťdesiatku zápasov v prvom tíme. Zdá sa však, že všetko si vymyslel. Príbeh, vek i meno.

Podľa informácií denníka Sport Bild sa v skutočnosti volá Bakary Daffeh. Navyše, je o tri roky starší.

„Bakery Jatta z HSV je podozrivý z falšovania dokladov totožnosti,“ uvádza sa v stredajšom vydaní spomenutého periodika. Nemeckí žurnalisti sa dostali až k bývalým trénerom hráča v Gambii, ktorí mu mali pomôcť zamaskovať pravú totožnosť.

Jatta sa oficiálne narodil 6. júna 1998, no podľa zistení redaktorov Sport Bildu prišiel na svet už 6. novembra 1995 – ako Bakary Daffeh.

Redaktori denníka ešte 29. júla požiadali klub o stanovisko. Keďže činovníci HSV ani hráčov manažér sa s nimi nechceli stretnúť, rozhodli sa prípad publikovať.

„Ak sú informácie pravdivé, znamená to, že Jatta oklamal nielen HSV, ale aj nemecké úrady. Keď v roku 2015 prišiel do Nemecka, predložil dokumenty, že je neplnoletý, aby mal väčšiu pravdepodobnosť na pridelenie práva na pobyt v krajine,“ píše Sport Bild.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

EINER VON UNS! ________ Bild : Udo Magsig _ #einervonuns #teamjatta

Príspevok, ktorý zdieľa Bakery Jatta Fanpage (@bakery.jatta_fanpage),

Hráč údajne klamal aj o svojej futbalovej minulosti. Krátko po príchode do Nemecka zdôraznil, že dovtedy nehral za žiadny africký tím.

Dvaja tréneri z Gambie však povedali niečo iné. Poznali ho pod menom Bakary Daffeh, ktorý vo vlasti hrával za viaceré kluby a pôsobil aj v Senegale a Nigérii. Mal dokonca nastúpiť aj za gambijskú reprezentáciu do 20 rokov.

Klub z Hamburgu sa nakoniec rozhodol poskytnúť aspoň krátke vyhlásenie, v ktorom nepochybuje o Jattovej úprimnosti a označuje ho za bezchybného športovca a spoľahlivého hráča. „Máme k dispozícii jeho platný pas aj pracovné povolenie,“ komentoval Hamburger SV.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hamburger SV #Bakery Jatta