Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter zaplatil za belgický tank 80 miliónov. Luiz k rivalovi, Schick odmietol Newcastle

Belgický futbalový útočník Romelu Lukaku sa napokon dočkal prestupu. Dvadsaťšesťročný zakončovateľ, ktorý za ostatné dve sezóny anglickej Premier League nastrieľal za Manchester United 28 gólov, smeruje do talianskeho klubu Inter Miláno.

08.08.2019 09:47 , aktualizované: 16:05
Romelu Lukaku Foto: ,
Belgický útočník Romelu Lukaku sa dočkal odchodu z Manchestru United.
debata

Stane sa tak spoluhráčom slovenského reprezentačného stopéra Milana Škriniara. Oba kluby sa už dohodli na prestupe, potrebné je iba podpísať príslušné dokumenty. Informácie priniesol portál BBC.

Milánčania už v júli núkali za bronzového medailistu z minuloročných majstrovstiev sveta 54 miliónov libier, ale United nesúhlasili s touto sumou. Prijali až 74 miliónov libier, teda približne 80 miliónov eur, len dva dni pred začiatkom nového súťažného ročníka v anglickej lige.

Manchester United získal Belgičana v lete 2017 z konkuren­čného Evertonu za 75 miliónov libier a pri jeho predaji sa nechcel odkloniť od tejto sumy.

Lukaku dostal od vedenia „červených diablov“ pokutu za to, že vynechal utorkový spoločný tréning A-tímu. Namiesto neho sa pripravoval vo svojej vlasti s Anderlechtom Brusel a čakal na to, ako sa vyvinie situácie s jeho prestupom.

Okrem Interu Miláno sa o Belgičana zaujímal aj konkurenčný Juventus Turín. Romalu Lukaku v medzisezónnom období neodohral ani jeden prípravný duel, pretože mal problémy s členkom.

To, že Lukaku smeruje do Interu, nie je náhoda. Kouč Milánčanov Antonio Conte ho chcel získať už v čase, keď v Anglicku viedol londýnsku Chelsea. „Vnímam ho ako futbalistu, ktorý dokáže výrazne zlepšiť tím,“ hovoril Conte na adresu Belgičana.

Seniorskú kariéru začal Lukaku ako 16-ročný v belgickom Anderlechte Brusel. V lete 2011 prestúpil do FC Chelsea, odkiaľ hosťoval vo West Bromwichi a Evertone. „Karamelkám“ sa následne upísal v roku 2014 a po ďalších troch rokoch zamieril do Manchestru.

Na medzinárodnej úrovni je to už ostrieľaný matador – za belgickú reprezentáciu stihol odohrať 81 stretnutí a dosiahol v nich 48 gólov. Je to bilancia, za ktorú by sa nemusel hanbiť žiadny útočník.

David Luiz mieri do Arsenalu

Londýnsky Arsenal iba pár hodín pred začiatkom novej sezóny Premier League posilní jeden z najlepších brazílskych obrancov.

Je ním David Luiz, ktorý predošlé tri sezóny strávil v konkurenčnom tíme FC Chelsea. Rodák z Diademy vo štvrtok absolvuje lekársku prehliadku, po ktorej by mal podpísať kontrakt na dva roky. Prestupová suma je na základe dohody londýnskych veľkoklubov osem miliónov libier. Zaujímavosťou je, že v auguste 2016 prestúpil Luiz z parížskeho Saint-Germain do FC Chelsea za viac než štvornásobnú sumu (32,3 milióna GBP).

David Luiz (vľavo) a Ross Barkley z Chelsea... Foto: SITA/AP, Tim Ireland
Anglicko futbal 16. kolo Chelsea Manchester City David Luiz (vľavo) a Ross Barkley z Chelsea Londýn sa tešia z gólu do siete Manchestru City.

Arsenal obsadil v predchádzajúcom ročníku Premier League piate miesto, a musí sa opäť uspokojiť iba s účasťou v Európskej lige. Napriek tomu získal do svojho kádra hneď niekoľko zaujímavých hráčov. Najdrahším hráčom v histórii klubu sa nedávno stal Nicolas Pepe (72 miliónov libier) a obranné rady vystuží spomenutý brazílsky stopér.

David Luiz by mal byť alternatívou za francúzskeho stopéra Laurenta Koscielneho, ktorý po deviatich rokoch opustil Arsenal. V prípade „kanonierov“ sa hovorí o možnom príchode Kierana Tierneyho, za ktorého je vedenie londýnskeho klubu ochotné zaplatiť škótskemu Celticu Glasgow až 25 miliónov libier.

David Luiz počas svojho pôsobenia v Chelsea odohral 248 zápasov, v ktorých strelil osemnásť gólov. V sezóne 2011/2012 s ňou vyhral Ligu majstrov, raz ovládol Premier League a dvakrát sa tešil z triumfu v prestížnom FA Cupe.

Jeho predošlý zamestnávateľ FC Chelsea sa aj vďaka tomuto transferu dostal do neľahkej situácie. Pred Luizom tiež prišiel o Angličana Garyho Cahilla, no tieto straty nemôže nejakým spôsobom nahradiť.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) mu totiž v máji udelila ročný zákaz podpisovania nových hráčov, dôvodom bolo porušenie pravidiel pri podpísaní zmlúv s 29 mladými hráčmi vo veku do 18 rokov. Obrana „The Blues“ tak bude zrejme stáť na trojici Antonio Rüdiger, Kurt Zouma a Andreas Christensen.

Dybala neprestúpi do Tottenhamu

Z prestupu Paula Dybalu do Tottenhamu Hotspur napokon nič nebude. Podľa BBC i talianskych médií Juventus Turín na poslednú chvíľu cúvol. Dvadsaťpäťročný Argentínčan sa mal do Londýn sťahovať za 70 miliónov eur a s „kohútmi“ už rokoval o podmienkach zmluvy.

O Dybalu mal pôvodne záujem aj Manchester United, dohoda však padla na jeho platových požiadavkách, Tottenham však má aj plán B. Z Fulhamu by ho mal posilniť talentovaný mládežnícky reprezentant „Albiónu“ Ryan Sessegnon. Za ľavého krídelníka zaplatia 25 miliónov libier.

Paulo Dybala z Juventusu. Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Italy Soccer Champions League Dybala Paulo Dybala z Juventusu.

Schick nebude hosťovať v Newcastli

Český reprezentant Patrik Schick odmietol hosťovať v tíme účastníka anglickej Premier League Newcastlu United. Kmeňový hráč AS Rím údajne túži hrať Bundesligu za Dortmund. Dvadsaťtriročný útočník prišiel do hlavného mesta Talianska zo Sampdorie Janov ako veľká nádej, no za dve sezóny strelil iba osem gólov. Správu zverejnil portál football.itali­a.com.

Slavia odmietla ponuku Spartaka Moskva

Slavia Praha už nechce v prebiehajúcom prestupovom období predávať hráčov. Najnovšie odmietol ponuku účastníka najvyššej ruskej súťaže Spartaka Moskva na kúpu stredopoliarov Alexa Krála a Tomáša Součka. Informáciu priniesol portál idnes.cz.

Účastník Ligy majstrov už uvoľnil slovenského reprezentanta Miroslava Stocha do PAOK Solún a výstupnú klauzulu využili obrancovia Simon Deli a Michael Ngadeu. „Aj napriek všetkému futbalovému rešpektu k významu tohto klubu, Slavia zdvorilo odmietla začať rokovania o oboch prestupoch,“ zverejnil klubový prezident Jaroslav Tvrdík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Serie A #Inter Miláno #Romelu Lukaku