Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žoldnier z Fenerbahce. Kapitána Dirara vypískali fanúšikovia, chcel odísť z ihriska

Uprostred minulej sezóny sa pohybovali v pásme zostupu. Rekordnému tureckému majstrovi Fenerbahce reálne hrozilo vypadnutie do druhej ligy. Napriek množstvu zahraničných hviezd v tíme ako Valbuena, Moses, Soldado, Slimani, André Ayew či bývalý slovenský kapitán Martin Škrtel.

01.08.2019 07:41
debata

Futbalisti Fenerbahce sa mohutným finišom zachránili. Skončili na 6. mieste, na prvý Galatasaray stratili 23 bodov. V nasledujúcej sezóne musí byť všetko inak. Uvedomujú si to hráči, tréneri, vedenie i fanúšikovia.

Veteráni zo zahraničia z kádra istanbulského veľkoklubu takmer vymizli. A možno sa vytratí aj posledný z „preplatených žoldnierov“ marocký krídelník Nabil Dirar.

Tridsaťtriročný driblér bol súčasťou silného Monaka, ktoré v sezóne 2016/17 zvíťazilo vo francúzskej Ligue 1 a hralo semifinále Ligy majstrov.

Odvtedy však šla jeho výkonnosť nadol, kariéru dohráva v Turecku. A je otázne, či vôbec navlečie dres Fenerbahce v novej sezóne.

Reakcia fanúšikov bola v zápase Audi Cup-u proti Bayernu Mníchov jasná. Turecký tím v 72. minúte prehrával s nemeckým šampiónom 1:6. Na ľavom krídle sa lopty zmocnil Dirar a nespokojní priaznivci Fenerbahce začali pískať na jeho adresu.

Sklamaný Dirar zakopol loptu za postrannú čiaru a chcel opustiť hraciu plochu. Tréner Ersun Yanal mal čo robiť, aby ho presvedčil v zotrvaní na hracej ploche. Pomohli mu hráči Fenerbahce, no i domáceho Bayernu.

Tréner Feneru burcoval fanúšikov, aby vyjadrili hráčovi podporu. A po chvíli začali kričať „Dirar, Dirar!“

Dirar na druhý deň v stredu nastúpil aj proti Realu Madrid. Skóroval, no španielsky gigant zvíťazil 5:3.

Fenerbahce má ešte dva a pol týždňa, aby sa pripravilo na novú sezónu. Bude s v nej skladať reparát za fiasko z minulej. Zloží ho? A zloží ho s Nabilom Dirarom?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fenerbahce Istanbul #Nabil Dirar