Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Problémový typ aj slovenská skala. Voľní hráči čakajú na výzvu

Mesiac futbalových prestupov je za nami. Priniesol viacero zaujímavých i prekvapivých ťahov gigantov aj ich menej slávnych súperov.

31.07.2019 14:44
debata
Mario Balotelli vo farbách Marseille. Foto: SITA/AP, Claude Paris
Mario Balotelli Mario Balotelli vo farbách Marseille.

Nedávna história napovedá, že s blížiacim sa koncom obdobia transferov sa aktivita klubov zvyšuje. A platí to aj o šanciach pre voľných hráčov nájsť si nového zamestnávateľa. Aj tento rok je z čoho vyberať. Veď mená ako Mario Balotelli, Daniel Sturridge, Hatem Ben Arfa, Dani Alves či Martin Škrtel môžu vyriešiť ofenzívne či defenzívne problémy vášho obľúbeného mužstva.

Mourinhova historka

Pri Balotellim je to vždy stávka na riziko. Talian s ghanskými koreňmi má toho za ušami viac, ako všetci zvyšní dohromady. Najlepšou ilustráciou je tragikomický príbeh trénera Josého Mourinha spred desiatich rokov.

„Hrali sme proti Kazani v Lige majstrov. Všetci útočníci boli zranení. V závere prvého polčasu dostal Mario žltú kartu. Štrnásť z pätnástich prestávkových minút som v šatni hovoril Mariovi, aby si dával pozor. Vravel som mu: Nemám útočníka, nikoho sa nechytaj, hraj len s loptou, nenechaj sa vyprovokovať. Prosím ťa. V 46. minúte dostal červenú,“ pobavil historkou o svojom niekdajšom zverencovi v Interi Miláno.

Najkrajšie góly Maria Balotelliho

Balotellimu sa na San Sire – aj napriek evidentným problémom so správaním – podarilo solídne rozbehnúť kariéru. Lenže výbušné vnútro veľakrát prehlušilo nesporný futbalový kumšt. A tak sa stal neriadenou strelou a nežiadaným futbalovým drahokamom.

Skúšal to v Manchestri City, AC Miláno či Liverpoole. Herne aj mentálne sa dal dohromady vo Francúzsku. Po skvelom angažmáne v priemernom Nice pol roka odohral v drese Marseille. Hoci malo vedenie o dvadsaťosem­ročného strelca záujem, Balotelli odmietol.

„Hľadám novú motiváciu,“ potvrdil Balotelli. Šepká sa o jeho návrate do Talianska.

Mazáňov konkurent?

Začiatkom júla sa stal prvým hráčom v dejinách, ktorý vyhral v súčte 40 rôznych trofejí na reprezentačnej a klubovej úrovni. Aj napriek tomu je nezamestnaný.

Nie je žiadnym tajomstvom, že o Daniho Alvesa sa vedie (nateraz) tichá bitka viacerých známych značiek. Brazílsky kapitán, ktorý doviedol národné mužstvo k víťazstvu na Copa América 2019 sa však rozhodol, že na seba pritiahne pozornosť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dani Alves Da Silva (@danialves23),

„Hľadám prácu, kde by som mal poslať životopis? Ak si nájdete čas, dajte mi vedieť,“ napísal Alves na instagram.

Okrem reakcie a rád od viacerých hráčov – Neymara, Renata Augusta či Douglasa Costu – sa zapojila aj Alvesova priateľka. A poradila mu, aby sa vybral do slnečného Tenerife. Dres španielskeho druholigistu si bude obliekať aj slovenský reprezentant Róbert Mazáň. To by bol pre rodáka z Trenčína konkurent ako hrom…

Rokovanie s Gerrardom

Podivné leto po dlhých rokoch skvelých defenzívnych služieb prežíva Martin Škrtel. Slovenská futbalová stálica je od prvého dňa letných prázdnin bez klubu.

Martin Škrtel ešte ako hráč Fenerbahce. Foto: SITA/AP, STR
Martin Škrtel Martin Škrtel ešte ako hráč Fenerbahce.

Hoci sa na začiatku leta objavili správy o tom, že predĺži zmluvu s Fenerbahce, nateraz je okolo nového ročného kontraktu ticho.

V tom čase sa špekulovalo aj o tom, že sa znovu stretne so Stevenom Gerrardom. Legendárny kapitán Liverpoolu by niekdajšiu oporu reprezentácie, The Reds či Zenitu Petrohrad rád viedol v Glasgowe Rangers. Hoci rokovania údajne stroskotali na výške Škrtelovho platu, zdá sa, že sú opäť na programe najbližších dní.

„Škrtel mal stretnutie s Rangers,“ napísal v utorok na twitter turecký novinár Zeki Uzundurukan. Jeho informáciu potvrdilo aj viacero škótskych médií.

Dočká sa slovenská skala ďalšej európskej výzvy?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mario Balotelli #Martin Škrtel #Dani Alves #Hatem Ben Arfa #Daniel Sturridge