Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomsta za výprask. Real zakázal prestúpiť hráčovi

Futbalisti Realu Madrid prehrali s konkurentom z Atlética počas predsezónneho turné vysoko 3:7. Výsledok nenechal chladného ani prezidenta Realu Florentina Péreza.

30.07.2019 14:19
James Rodríguez Foto: ,
Kolumbijčan James Rodriguez reprezentoval svoju krajinu na Copa América.
debata

Real Madrid pred novou sezónou zbrojí vo veľkom štýle. Tréner Zinedine Zidane si vyhliadol viacero posíl, ktoré stáli klub viac ako 300 miliónov eur. V rámci finančnej fair play musí klub nahradiť výdavky aspoň čiastočne príjmami. Inak povedané, musí začať predávať.

Medzi prvých adeptov patrili hráči ako James Rodríguez či Gareth Bale. Prestupové ságy okolo týchto dvoch futbalistov v posledných dňoch neutíchajú. Záujem o služby kolumbijského stredopoliara prejavili taliansky Neapol i konkurenčný rival z Atlética. Taliani preferovali skôr hosťovanie, čo Realu veľmi nevyhovovalo, keďže potrebujú predávať.

O tom, že James nemal miesto v základnej zostave isté svedčí aj jeho dvojročné hosťovanie v nemeckom Bayerne Mníchov. Po návrate do Madridu sa už len čakalo na to, kedy sa objaví vhodný záujemca na prestup. Všetko však zmenil jediný výsledok. Hanebná prehra s Atléticom Madrid počas turné v americkom New Jersey.

Po tom, čo sa tréner Zinedine Zidane odmietol zhovárať s hráčmi po zápase, prezident Florentino Pérez sa k výsledku postavil čelom a rozhodol. James Rodríguez zostane v Reale Madrid. Aj keď nefiguroval v plánoch Madridčanov presne 787 dní (počet dní, kedy bol poslednýkrát na tréningu).

Dôvodov, prečo kapitán Kolumbie zrazu zostane na štadióne Santiaga Bernabéua je viacero. Jedným z nich môže byť aj vážne zranenie Marca Asensia, ktorý si pre problémy s kolenom nezahrá viac ako pol roka. Real však má dostatočne široký káder na to, aby dokázal nahradiť zraneného Španiela. A to aj bez Jamesa Rodrígueza. Druhým, a azda aj hlavným dôvodom je práve odveká rivalita.

Otázne je, ako zapadne do plánov trénera Realu Madrid Zinedina Zidana, ktorý s ním od začiatku nepočítal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid #James Rodríguez