Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte sa nevybaľuj. La Liga môže zablokovať prestup Griezmanna

Francúzsky futbalový útočník Antoine Griezmann je už takmer dva týždne súčasťou FC Barcelona a v drese Kataláncov odohral aj prvý prípravný zápas. Napriek tomu nemusí byť jeho zotrvanie vo farbách "blaugranas" definitívne.

24.07.2019 15:51
Antoine Grizemann Foto: ,
Antoine Griezmann už nastúpil za Barcelonu v príprave, no direktoriát La Ligy môže jeho prestup z Atlética Madrid zablokovať.
debata

Prezident španielskej najvyššej súťaže Javier Tebas v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Onda Cero prezradil, že La Liga môže dodatočne zablokovať spomenutý transfer.

Hlavným problémom je výška výkupnej klauzuly. Barcelona zaplatila Atléticu Madrid 120 miliónov eur, čo bola suma, ktorá vstúpila do platnosti 1. júla. „Los Colchoneros“ však argumentujú tým, že dohoda medzi Francúzom a barcelonským klubom vznikla ešte pred týmto dátumom.

Do konca júna bola výkupná klauzula stanovená na 200 miliónov eur a vedenie Atlética by radšej videlo v klubovej pokladnici práve túto sumu.

"Je možné zablokovať prestup hráča. La Liga sa bude musieť rozhodnúť, čo s týmto prípadom urobí. Atlético podalo sťažnosť, pretože spochybnilo to, či vedenie súťaže malo povoliť Griezmannov presun do Barcelony.

Budeme sa tejto téme venovať a v rámci prešetrovania tejto záležitosti musíme nájsť riešenie," uviedol Tebas pre Onda Cero.

Barcelončania mali o 28-ročného majstra sveta záujem už dlhšie. V decembri 2017 sa madridské Atlético dokonca sťažovalo Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA), pretože aktuálny španielsky majster sa údajne nelegálne snažil získať francúzskeho reprezentanta.

Prestupové špekulácie neutíchali ani vlani a snaha klubu z Camp Nou vyvrcholila v polovici júla.

Griezmann pôsobil v Atléticu od roku 2014 a s tímom „rojiblancos“ vyhral Európsku ligu aj kontinentálny superpohár. Na konte má aj Španielsky superpohár z roku 2014. Za Atlético v 256 súťažných zápasoch strelil dovedna 133 gólov.

Minulý rok sa v prestížnej ankete Zlatá lopta umiestnil na tretej pozícii za víťazným Lukom Modričom a druhým Cristianom Ronaldom.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid #la liga #Antoine Griezmann