Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bale sa ukázal v najlepšom svetle. Ďakovať môže Zidanovi

Waleský útočník Gareth Bale sa napriek roztržke medzi svojím agentom a trénerom Zinedine Zidane vrátil do zostavy Realu Madrid.

24.07.2019 10:18
Bale Foto: ,
Dvaja útočníci Realu Madrid Gareth Bale (vľavo) a Marco Asensio.
debata

Tridsaťročný futbalista, ktorého sa španielsky celok chce zbaviť, prispel jedným gólom v prípravnom zápase vo Washingtone k výhre 3:2 po penaltovom rozstrele nad Arsenalom.

Bale vynechal prvý zápas na americkom turné, ktorý Real prehral 1:3 s Bayernom Mníchov. Zidane potom vyhlásil, že nenastúpil kvôli tomu, že mu klub hľadá nové pôsobisko. Francúzsky majster sveta i Európy dodal, že odchod z Realu je najlepším riešením pre klub aj pre hráča.

Na to ostro zareagoval Balov agent Jonathan Barnett. „Je hanebné, keď Zidane takto hovorí o niekom, kto pre Real toľko toho urobil. Ak Gareth odíde z Madridu, tak len vtedy, až to bude v jeho najlepšom záujme. A rozhodne to nebude kvôli Zidanovmu postrkovaniu,“ vyhlásil.

Bale prišiel do Madridu v roku 2013 z Tottenhamu za vtedy rekordnú sumu 100 miliónov eur. V drese „bieleho baletu“ odohral 231 zápasov, dal 102 gólov, pridal 65 prihrávok a štyrikrát za sebou s klubom vyhral Ligu majstrov. V uplynulej sezóne, ktorá bola po odchode hviezdneho Cristiana Ronalda pre Real jednou z najhorších v histórii, sa nedokázal presadiť do základnej zostavy.

Zápas proti Arsenalu tiež začal na lavičke náhradníkov. Nastúpil až po prestávke za nepriaznivého stavu 0:2. V 56. minúte však z dorážky znížil na 1:2 a o tri minúty neskôr vyrovnal Marco Asensio. V rozstrele síce Bale penaltu nepremenil, ale Real napriek tomu dokonal obrat a vyhral ho 3:2.

„Dnes hral, ​​pretože chcel byť s nami a chcel nastúpiť. To pred tým nechcel,“ pripomenul Zidane situáciu pred zápasom s Bayernom. „O tom, že bude hrať, som rozhodol ja. Hral dobre a uvidíme, čo bude ďalej. Nič sa nezmenilo, všetci situáciu poznáte,“ pridal francúzsky kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale #Zinedine Zidane