Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozbíjač kabíny? Zidane vyháňa Bala

Keď trénerovi nepasujete - ľudsky či do hernej koncepcie - sú vaše dni v klube spočítané. Či ste profesionálny futbalista, alebo si krátite nedele okresnou súťažou.

21.07.2019 08:57 , aktualizované: 22.07.2019 17:11
Gareth Bale a Zinedine Zidane Foto: ,
Kouč Realu Madrid Zinedine Zidane chce predať Garetha Bala za každú cenu.
debata (1)

Vaše kvality sú v drahom futbalovom kolotoči nepodstatné. Nezáleží na tom, že čiastka, za ktorú ste prestúpili, bola deväťmiestna. A je jedno, že ste svojmu kedysi vďačnému zamestnávateľovi vystrieľali triumf v Lige majstrov.

Všetko je proti Garethovi Balovi. Naprieč fanúšikovským spektrom či španielskym médiám drukujúcim Realu Madrid sa ozývajú hlasy, že Walesanov predaj je chybou. Lenže trénerovi Zinedinovi Zidanovi je to fuk. A tak cez víkend po dvoch mesiacoch krehkého prímeria opäť vykopal vojnovú sekeru.

Čím skôr, tým lepšie

V závere predchádzajúcej sezóny dostal Zidane opäť ponuku vrátiť sa na Santiago Bernabéu. Neodmietol. Lenže Real ani zďaleka nepripomínal mašinu, ktorá tri roky terorizovala konkurenciu v Lige majstrov. Bez Cristiana Ronalda to akosi nešlo. Nikto nedokázal Portugalčana nahradiť.

Jedným z ťahúňov mal byť aj Bale, lenže ten to má u francúzskeho kormidelníka náročné už od začiatku. Na konci mája – po poslednom kole La Ligy, v ktorom Real prehral doma 0:2 s Betisom Sevilla – svojho zverenca otvorene kritizoval a vyzval na odchod.

Podobne sa zachoval aj v nedeľu. V prípravnom dueli proti Bayernu Mníchov použil Zidane dovedna dve kompletné jedenástky. Bale však nebol ani na súpiske. A tak musel kouč po prehre 1:3 čeliť aj otázke budúcnosti tridsaťročnej superhviezdy.

„Nebol na súpiske, pretože pracujeme na jeho odchode. Čím skôr odíde, tým lepšie pre klub aj jeho samotného. Verím, že to nebude nadlho a náš klub opustí v najbližších dňoch,“ nezahmlieval Zidane.

Viacero európskych veľkoklubov momentálne absolvuje zámorské turné. Je ideálnou šancou vyskúšať si nové tváre i formácie. A aj zistiť, kto si bude baliť kufre.

„Nie je to nič osobné,“ presviedčal Zidane. „V istom momente však príde situácia, keď musíte urobiť istý krok len preto, aby ste mohli spraviť ďalší. To je všetko. Odchod prospeje všetkým stranám. Tak to v dnešnom futbale funguje, žiadne prekvapenie,“ doplnil Zidane.

Hanebné slová

Bale prestúpil do Realu v roku 2013 z Tottenhamu Hotspur za 101 miliónov eur. Nastúpil v 231 zápasoch, strelil 102 gólov. Najvydarenejší zažil vo vlaňajšom finále Ligy majstrov. V Kyjeve sa dvoma gólmi podieľal na výhre 3:1 nad Liverpoolom.

„Takéto správanie si nezaslúži ani hráč na hranici rezervy. Gareth vyhral štyrikrát Ligu majstrov. Pracoval som s ním, je to jeden z najlepších chlapcov, akých poznám. Nie je to žiadny rozbíjač kabíny, nič podobné. Sú to od Zidana hanebné slová. Som šokovaný,“ povedal pre Talksport Dean Saunders, niekdajší Balov tréner.

Ostré Zidanove slová poriadne nahnevali aj Jonathana Barnetta. Balov agent do Madridu odkázal, že jeho klient odíde len v prípade, že dorazí adekvátna ponuka. A bude to z dôvodu, že si to želá jeden z najrýchlejších hráčov planéty a nie Real.

„Zidane sa môže hanbiť. Hovoriť takto o niekom, kto urobil pre Real tak veľa, je neakceptovateľné. Pracujeme na Garethovom odchode, ale o všetkom rozhodne on, nie tréner,“ cituje Barnetta napríklad ESPN.

A ako reagoval na celú kauzu dotknutý Bale po súboji s Bayernom?

Štadión v Houstone opúšťal v dobrej nálade a s úsmevom na tvári. Nie div, keď sa o vás zaujíma Manchester United, Spurs či niekoľko čínskych klubov – ochotných z Bala spraviť najlepšie plateného futbalistu sveta.

Agentúrny text sme nahradili autorským článkom

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale