Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lazio je ďalší krok k Premier League. Zaplatilo veľké peniaze

Jeden z najdôležitejších dní kariéry sa pre neho začal už o štvrtej ráno. Vtedy sa pobral zo sústredenia s FC Kodaň na letisko. Naplánovaný let do Ríma však zmeškal. Napriek zhonu nakoniec skompletizoval životný prestup.

09.07.2019 06:30
23. Denis Vavro Foto: ,
Slovenský obranca Denis Vavro prestúpil do Lazia Rím za 10 miliónov eur.
debata

Denis Vavro (23) bude ďalším slovenským futbalistom v Serii A. Rodák z Partizánskeho minulý týždeň uzavrel s Laziom päťročnú zmluvu a v najbližších dňoch ho čakajú prvé tréningy v drese slávnej značky. „Neviem sa dočkať,“ priznal na pondelňajšom brífingu po prestupe za viac ako 10 miliónov eur.

O obavách z prestupu

Už pred začiatkom prípravy v Kodani som sa s agentom Martinom Petrášom rozprával o tom, že prestup je na spadnutie. Trochu sa to predlžovalo. Mal som obavy. Myslel som si, že sa kluby nedohodnú a ja zostanem v Kodani. Bol som na vážkach. Nakoniec to dobre dopadlo.

O prvom dojme

Lazio je jeden z najväčších klubov v Taliansku. Má bohatú históriu. S Martinom sme sa zhodli, že bude pre mňa vhodnou alternatívou. Som vďačný, že to všetko vybavil. Lazio je pre mňa ďalší krôčik za splnením sna o Premier League. Som rád, že sa všetko dotiahlo už pred začiatkom sezóny.

O prestupovej čiastke

Sú to veľké peniaze. Nešiel som z anglickej ani španielskej ligy, ale z dánskej. Mám 23 rokov, je to poriadna čiastka. Je to však na kluboch, ja k tomu nemám čo povedať.

O prestupovom dni

Bolo to náročné, lebo som bol od štvrtej rána na nohách. Aj tak sme to zle časovo vypočítali a zmeškal som let. Nakoniec som musel čakať, ale dobre to dopadlo. Absolvoval som zrýchlené testy, aby sme to stihli dotiahnuť. Na druhý deň som mal ešte nejaké vyšetrenia a po nich som sa vrátil domov.

O hernom štýle

Lazio hrá na troch stopérov. Bude v tomto systéme pokračovať. Nerobí mi to problém. V Dánsku aj v Žiline som v tomto systéme hral na všetkých troch postoch, takže uvidíme ako mi to pôjde.

O konkurencii

Je to veľký klub. Keby konkurencia neexistovala, nebol by ním. Idem sa pobiť o šancu. Urobím všetko, aby som sa od prvého kola objavoval v základnej zostave.

O ambíciách

V Laziu sú vždy vysoké. Ani teraz to nebude inak. Radi by sme hrali po niekoľkých rokoch Ligu majstrov.

O taliančine

Zatiaľ neviem ani slovo. Martin Petráš aj Milan Škriniar mi dali dokopy nejaké frázy aj slovíčka. Hneď od prvého dňa sa popri tréningoch a sústredeniach do taliančiny pustím.

O záujme iných klubov

S Martinom sme sa o nich bavili. Prezradil mi, že ma Lazio sledovalo už dlhšie. Kluby ako Watford či Atalanta nechávali všetko otvorené. Lazio ma však chcelo od začiatku, a tak som neváhal.

O súboji s Interom

Bude špecifický. S Milanom Škriniarom sme kamaráti, ale vo vzájomnom súboji to pôjde bokom. Po zápase si isto podáme ruky.

O derby s AS

Už som o tom počul. Veľmi sa teším. Zažil som dánske, čaká ma talianske. Bude to zaujímavé.

O najbližších dňoch

V utorok a stredu ma čakajú tréningy. Potom odchádzame pod Alpy na sústredenie, kde sa budeme pripravovať na ligu. Neviem sa dočkať.

O súbojoch s Ronaldom

Viac sa teším na Škriniara.

O radách od Škriniara

Volal mi a písal. Vraveli sme o tom aj na zraze. Hovoril mi, že ten klub je pre mňa ako stvorený. Hrajú tvrdšie ako ostatní, čo by mi malo sedieť. Teší ma, že idem v jeho stopách. Je tam aj David Hancko, ktorý je vo Fiorentine či Nikolas Špalek z Brescie.

O Kodani

Necítil som, že potrebujem odísť. Bol som pripravený aj na to, že tam zostanem.

O Žiline

Vždy ma podržala, som jej za to vďačný. Vedenie aj tréner Adrián Guľa s asistentmi mi verili aj keď prišli chyby. Za 6,5 roka so mnou urobili obrovský kus práce. Čerpal som z toho v Kodani a budem aj v Ríme.

O čísle

Nemôžem mať 19 ani 3 tak som to spojil – budem si obliekať 93.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #Lazio Rím #FC Kodaň #denis vavro