Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katalánci predstavili nádej svetového futbalu. De Jong: Splnil sa mi sen

Španielsky gigant FC Barcelona kúpil mladého hráča Ajaxu Amsterdam už v januári za 75 miliónov eur plus 11 miliónov za bonusy. Sezónu však ešte dohral v holandskom klube, s ktorým si zahral aj semifinále Ligy majstrov.

06.07.2019 05:00
Frenkie de Jong Foto: ,
Holandský futbalista Frenkie de Jong sa stal novým hráčom FC Barcelona.
debata

Vo štvrtok podstúpil lekárske vyšetrenia a v piatok ho predstavili futbalovej verejnosti, ako nového hráča FC Barcelona. Frenkie de Jong si splnil svoju detskú túžbu.

„Keď som bol malý, sníval som o tom, že raz budem hrať v Barcelone. Moje sny sa plnia a ja som veľmi šťastný, že môžem byť tu,“ povedal mladý Holanďan krátko po prílete do metropoly Katalánska.

Španielsky futbal by mu mal vyhovovať. Najmä preto, že v Holandsku sa preferuje veľmi podobná koncepcia vo futbalových akadémiách. „Ajax a Barcelona majú veľmi podobný štýl hry, ktorý mám rád, a ktorý mi vyhovuje. Filozofia týchto dvoch tímov je veľmi podobná,“ dodáva de Jong.

Nevedno sa teda čudovať tomu, prečo je argentínsky futbalový virtuóz s loptou, Lionel Messi, jeho najobľúbenejším hráčom. „Messi bol vždy môj idol, ktorý som sa snažil napodobňovať. Teším sa na to, kedy ho uvidím. Odteraz budeme spoluhráči.“

Či sa zaradí ihneď do základnej zostavy medzi hráčov ako Sergio Busquets, Ivan Rakitič alebo Arthur je nateraz otázne. Isté však je, že svojho debutu na štadióne Nou Camp sa talentovaný stredopoliar z Ajaxu nevie dočkať. „Bude to pre mňa veľmi špecifický moment, keď vyjdem prvýkrát na ihrisko. Neviem sa dočkať, kedy to bude,“ dodáva vo svojom rozhovore.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #futbalové prestupy #Frenkie de Jong