Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestup leta v Londýne. Čech sa vrátil do Chelsea

Futbalový brankár Petr Čech sa po ukončení kariéry vracia do Chelsea. V londýnskom tíme, s ktorým ako hráč získal štyri tituly a vyhral s ním Ligu majstrov, bude pôsobiť ako poradca športového a technického úseku.

21.06.2019 13:25
debata

"Je mi veľkou cťou, že som dostal možnosť vrátiť sa do Chelsea a pomáhať klubu k čo najlepším výkonom na najvyššej úrovni. Chcem prispieť k pokračovaniu úspechov, ktoré klub v posledných pätnástich rokoch dosiahol. Teším sa na nové výzvy a dúfam, že plne využijem svoje futbalové znalosti a skúsenosti a dopomôže tímu k ďalším úspechom, "uviedol Čech.

„Máme veľkú radosť, že Petra môžeme opäť privítať v Chelsea, ktorá mu tak dlho bola domovom,“ pridala riaditeľka Chelsea Marina Granovská. „Počas rokov, ktoré v klube strávil ako aktívny hráč, sa osvedčil ako jeden z najoddanejších, najúspešnejších a najohľaduplnejších profesionálov, akých sme tu kedy mali,“ dodala.

„Sme preto nadšení, že môžeme do ďalších rokov počítať s jeho znalosťami a futbalovou expertízou. Vždy sme mali jasno v tom, že až Petr ukončí kariéru, zase sa s ním v Chelsea stretneme. Nemohli sme si želať lepšie načasovanie,“ vyhlásila Granovská.

Rekordman v počte štartov za českú reprezentáciu ukončil kariéru po uplynulej sezóne v drese Arsenalu, kam prišiel v roku 2015 po jedenástich rokoch strávených v Chelsea. S tou získal štyri tituly, v roku 2012 vyhral Ligu majstrov a v nasledujúcej sezóne pridal aj triumf v Európskej lige.

„Po skončení kariéry som hovoril, že si vezmem čas, položím si všetky ponuky pred seba a vyberiem si tú, ktorá sa mi bude zdať najlepšia. Chelsea prišla s ponukou, ktorá sa nedala odmietnuť,“ pridal Čech, ktorý uvažoval aj o trénovaní.

„Do budúcnosti by som si chcel dorobiť profesionálnu licenciu. Ponuka od Chelsea ale bola taká, že som sa rozhodol ju vziať a trénovanie odsunúť na neskôr,“ dodal.

V Anglicku sa bývalý hráč Rennes, Sparty alebo Blšian vypracoval na jedného z najlepších brankárov svojej generácie. Okrem iného prekonal rekord Premier League v počte čistých kont (202). V roku 2002 pomohol českej 21-tke k triumfu na Eure a so seniorským výberom získal bronz na majstrovstvách Európy v roku 2004.

Čech bude nasledovať kroky bývalých spoluhráčov z úspešného národného tímu. V rôznych funkciách vo vedení klubov už pôsobí napríklad Tomáš Rosický v Sparte, Zdeněk Grygera v Zlíne, Marek Jankulovski v Ostrave a Pavel Nedvěd v Juventuse Turín.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #poradca #Petr Čech #Chelsea FC