Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea lanári naspäť trénera Lamparda. Redknapp: Najlepšia voľba

Chelsea Londýn je po odchode Taliana Maurizia Sarriho do Juventusu Turín stále bez trénera.

18.06.2019 11:28
Frank Lampard Foto: ,
Tréner Derby Frank Lampard.
debata

Podľa slov skúseného anglického kouča Harryho Redknappa by ho mal nahradiť bývalý hráč Londýnčanov Frank Lampard. Štyridsaťročný kormidelník druholigového Derby County je vraj tou najlepšou voľbou.

„Vyzerá to nádejne,“ hovorí Redknapp pre BBC, ktorý je okrem iného aj jeho strýkom. Podľa jeho slov bude pre Lamparda ťažké povedať nie. Práve preto, že v Londýne strávil väčšinu svojej hráčskej kariéry. Trikrát vyhral anglickú ligu a raz zdvihol nad hlavu aj pohár pre víťaza Ligy majstrov.

Hoci nemá za sebou bohaté trénerské skúsenosti, hneď v prvej sezóne bojoval s Derby County o popredné priečky zaručujúce postup do Premier League. Nakoniec z toho bolo konečné šieste miesto.

Práve Redknapp má prsty v začiatkoch jeho trénerskej kariéry. Bývalý kouč Southamptonu, West Hamu, Tottenhamu či QPR, vraj odporučil manažérovi druholigového tímu Melovi Morrisovi, aby angažoval vtedy ešte neskúseného Lamparda.

„Je to skutočná legenda a jeden z najslávnejších hráčov Chelsea. Preto si myslím, že práve on by mal byť jej lodivodom,“ dodáva sedemdesiatdvaročný tréner.

Ak by sa vrátil do Chelsea, bol by na neho podľa Redknappa vyvíjaný mierny tlak. „Nikto však neočakáva, že skončí prvý alebo druhý, možno tretí. Ak sa budúci rok dostanú do Ligu majstrov, bude to úspech.“

Šanca pre mladých

Dopomôcť by im k tomu mohli aj mladí hráči z Londýna, ako napríklad Callum Hudson-Odoi a Mason Mount, ktorých si Lampard vzal pod svoje krídla do Derby na hosťovanie.

Chelsea v najbližších dvoch prestupových obdobiach nebude môcť nakupovať nové posily. FIFA ju takto potrestala za vážne porušenie pravidiel týkajúcich sa mladých zahraničných hráčov do 18 rokov. Klub navyše dostal pokutu. Bude sa tak musieť spoliehať len na svoj súčasný káder.

„Chelsea má veľa mladých futbalistov. Môže to byť pre nich dobrá príležitosť. Stále hovoríme o tom, akí dobrí sú. Hrajú za anglické výbery do 17 rokov i 19 rokov. Mali by sme im dať priestor, aby sa ukázali aj v prvom tíme,“ dodáva anglický tréner.

Práve Lampard by mal byť tým odvážlivcom, ktorý staví na úsilie a dlhoročnú prácu so svojimi odchovancami.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Frank Lampard #Harry Redknapp #Chelsea FC