Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené, Sarri sa dohodol s Juventusom. Chelsea by mala prevziať klubová legenda

Maurizio Sarri sa stal trénerom Juventusu. Turínsky tím potvrdil dohodu so 60-ročným koučom na svojej stránke. Taliansky futbalový šampión sa dohodol na kompenzácii s anglickou Chelsea na úrovni 3,5 milióna eur a s novým kormidelníkom podpísal trojročný kontrakt.

16.06.2019 15:15 , aktualizované: 16:53
Maurizio Sarri Foto: ,
Maurizio Sarri na lavičke Chelsea.
debata (1)

„Po úspešnom finále Európskej ligy sme sa rozprávali s Mauriziom, ktorý vyjadril veľkú túžbu vrátiť sa do svojej vlasti. Zavážila skutočnosť, že chce byť bližšie k rodine, a zároveň si chce plniť trénerské ambície v poprednom talianskom klube,“ vyhlásila riaditeľka Chelsea Marina Granovská.

Juventus si Sarriho vyhliadol ako nástupcu Massimiliana Allegriho, ktorý po sezóne v klube skončil.

Päťdesiatjedenročný taliansky kouč prevzal „Starú dámu“ v lete 2014 a doviedol ju k jedenástim trofejam. Popri piatich tituloch získal štyrikrát Taliansky pohár a dvakrát domáci Superpohár. Juventus sa tiež dvakrát dostal do finále Ligy majstrov.

Sarri prišiel do Chelsea vlani v lete a hoci klub doviedol k triumfu v Európskej lige a má ešte na dva roky zmluvu, kvôli nezhodám s hráčmi sa stále špekulovalo o jeho odchode.

Bývalého trénera Neapola by mohol nahradiť bývalý stredopoliar londýnskeho tímu Frank Lampard. Niekdajší anglický reprezentant, ktorý s Chelsea ako hráč získal jedenásť trofejí, momentálne vedie druholigové Derby a podľa britských médií by vedenie „Blues“ za štyridsaťročného Lamparda muselo zaplatiť odstupné zhruba štyri milióny eur.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy a aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Frank Lampard #Maurizio Sarri #Chelsea FC