Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozporuplné dobrodružstvo je na konci. Buffon po roku odchádza z Paríža

Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon si nebude v ďalšej sezóne obliekať dres Paríža St. Germain. Po rozhovoroch s predstaviteľmi francúzskeho majstra sa obe strany dohodli, že nepredĺžia kontrakt, ktorý vyprší 30. júna 2019.

05.06.2019 18:51
Gianluigi Buffon Foto: ,
Gianluigi Buffon sa v máji objavil na zápase Serie A Juventus - Atalanta.
debata

Štyridsaťjedenročný brankár prišiel do PSG pred rokom ako voľný hráč po 17 sezónach v turínskom Juventuse.

Buffon prežil s ambicióznym tímom rozporuplný ročník. PSG jasne ovládol francúzsku ligu, ale v Lige majstrov vypadol v osemfinále s Manchestrom United, hoci úvodný duel na Old Trafforde vyhral 2:0. V domácej odvete ale podľahol 1:3. Parížanom sa nevydarilo ani finále domáceho pohára, v ktorom viedli 2:0 nad Rennes, súper však vyrovnal a pri penaltách dokonal obrat.

Za parížsky klub odchytal 25 zápasov vo všetkých súťažiach. Okrem ligového titulu s ním získal francúzsky Superpohár (Trophée des Champions). Ďalšie trofeje vo farbách PSG už nepridá.

„Odchádzam šťastný, pretože som si užil túto skúsenosť, ktorá mi nepochybne pomohla posunúť sa vpred. Moje dobrodružstvo mimo Talianska je na konci,“ povedal pre klubový web.

„Ďakujem klubu za všetko, som rád, že som dostal možnosť chytať v Paríži. Ďakujem za emócie, ktoré sme spoločne zdieľali. Ernest Hemingway napísal, že na svete sú iba dve miesta, kde môžu ľudia šťastne žiť – doma a v Paríži. V istom zmysle slova zostane Paríž navždy mojím domovom,“ dodal „Gigi“.

Buffon má na konte 176 zápasov za taliansku reprezentáciu, s ktorou sa v roku 2006 radoval zo zisku titulu majstra sveta. Kariéru v národnom tíme ukončil po neúspešnej kvalifikácii MS 2018. V minulosti vybojoval Pohár UEFA s Parmou (1999) a s Juventusom deväť ligových titulov.

Na triumf v Lige majstrov však stále čaká, v doterajších troch finále s Juventusom neuspel – v roku 2003 prehral s AC Miláno, v roku 2014 s FC Barcelona a v roku 2017 s Realom Madrid. Jeho ďalšie kroky zatiaľ nie sú známe.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Gianluigi Buffon