Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šiesty tréner za posledné 3 roky. Spartu povedie Jílek

Český futbalový klub Sparta Praha angažoval na post trénera Václava Jílka. Vedenie "rudých" s ním podpísalo zmluvu na tri roky. Štyridsaťtriročný Jílek doteraz viedol len Sigmu Olomouc.

30.05.2019 13:05
debata

„Mal som jasné kritériá, trénera som vybral podľa jeho práce, štýlu, ktorý je schopný svojmu mužstvu vštepiť. Išlo mi o to, aby mal rovnaký pohľad na to, ako by sme sa ako Sparta Praha chceli prezentovať. Dal som si záležať a som presvedčený, že Václav Jílek je správnou voľbou, a že tu dlho vydrží,“ citoval portál idnes.cz športového riaditeľa Sparty Tomáš Rosického.

Jílek na poste strieda dočasného kouča Michala Horňáka, ktorý by mal zostať jeho asistentom. Horňák pred mesiacom vymenil Zdeněka Ščasného, čo bola už šiesta zmena na trénerskom poste na Letnej za uplynulé tri roky.

„Spartu vnímam ako veľkú príležitosť a výzvu,“ povedal nový kouč, ktorého prvým asistentom bude Jiří Saňák, s ktorým pracoval aj na Hanej.

Jílek Spartu dôverne pozná. Prišiel do nej v decembri 2011 od olomouckej mládeže a stal sa asistentom Martina Haška, neskôr aj Vítězslava Lavičku a Zdeněka Ščasného. S Lavičkom zažil jednu z posledných úspešných sezón, keď Sparta na jar 2014 vyhrala ligu, pohár aj domáci Superpohár.

**Hlavní tréneri Sparty od roku 2015: **
Zdeněk Ščasný
David Holoubek
Petr Rada
Andrea Stramaccioni
Pavel Hapal
Zdeněk Ščasný
Michal Horňák
Václav Jílek
TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Václav Jílek