Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodcovia či úzky káder. Paríž ospravedlňoval debakel

Benoit Bastien - muž, ktorého futbalový Paríž nemá rád. Bol to šok. Bohatý Paríž Saint-Germain na domácom štadióne privítal vo štvrťfinále Francúzskeho ligového pohára Guingamp. Takmer 50-tisíc divákov sa nestíhalo čudovať. Ich miláčikovia prehrali po slabom výkone i troch pokutových kopoch pre súpera 1:2.

15.04.2019 10:39 , aktualizované: 15:59
France Soccer League One Mbappé Foto: ,
Útočník PSG Kylian Mbappé v akcii proti obrane OSC Lille.
debata

Spomínaný duel podľa expertov nezvládol hlavný rozhodca Bastien. V nedeľu znova pískal zápas bohatého francúzskeho klubu. A opäť hral – aspoň podľa hlasov z tábora favorita – kľúčovú rolu pri hanebnej prehre 1:5 na ihrisku Lille.

„Musíme zdvihnúť úroveň francúzskeho futbalu. S týmto materiálom to bude ťažké,“ odkázal arbitrom majiteľ PSG Nasser Al-Khelaifi. „Je to ten istý človek, ktorý proti nám pískol tri penalty Guingampu,“ pridal sa tréner Thomas Tuchel. „Pokiaľ máme videoasistenta rozhodcu, prečo ho nepoužijeme?“ pýtal sa stredopoliar Julian Draxler.

Všetci traja na Bastiena naliehali v tuneli po polčasovej prestávke. Do kabín sa išlo krátko po červenej karte pre obrancu hostí Juana Bernata a za stavu 1:1. Ten by Parížanom stačil na zisk ôsmeho titulu.

Lenže tí druhú šancu – kolo predtým nezvíťazili so Štrasburgom (2:2) – nevyužili. A tak s Lille napodobnili najhoršiu prehru od 2. decembra 2000. Vtedy nestačili na Sedan 1:5. Je to najvyšší debakel od kúpy klubu katarskými majiteľmi spred ôsmich rokov.

VIDEO: To najlepšie zo zápasu Lille – PSG (5:1)

„Vieme, že sa skôr či neskôr staneme šampiónmi. Môžeme prehrať, ale nie týmto spôsobom. Je neprijateľné, aby sme dostali tri, štyri či päť gólov. To nie je normálne, stratili sme osobnosť. Je to veľká chyba, ktorú musíme napraviť. Veď sme hrali ako začiatočníci,“ hneval sa po stretnutí Kylian Mbappé.

Francúzsky útočník si pripísal asistenciu na úvodný gól. Od kouča Tuchela si za výkon vyslúžil pochvalu. Pozápasové vyjadrenia mladej hviezdy ho však rozladili.

„Nesúhlasím s tým, že sme stratili osobnosť. Pre Mbappého je jednoduché to povedať, ale problém je opačný. Ukázali sme, že máme tvár, lenže s desiatimi hráčmi na ihrisku a celkovo šestnástimi v kádri sa nedá hrať,“ reagoval Tuchel.

Štyridsaťpäťročný kormidelník videl príčinu prehry najmä v absenciách viacerých opôr. Pre zranenia v úzkom kádri chýbali Neymar, Ángel Di María či Edinson Cavani.

„V podmienkach, v ktorých sa nachádzame, je to dobrý výsledok. Potrebujeme ďalších hráčov, lebo je možné, že sezónu dohráme trinásti. Ďalšie kolo hráme proti Nantes. Nemyslím si, že za takýchto okolností vyhráme. Poviem to aj prezidentovi. Dúfam, že to bude riešiť,“ uzavrel rozhnevaný Tuchel.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Ligue 1 #Paríž Saint-Germain