Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat po mesiacoch. Mucha si zahrá v Škótsku, debutovať môže proti Celticu

Slovenský futbalový brankár Ján Mucha sa po viac ako osemmesačnej pauze vracia do súťažnej akcie.

23.11.2018 07:51
Sylvain Distin, Ján Mucha Foto: ,
Ján Mucha počas pôsobenia v Evertone.
debata

Bývalý reprezentant SR podpísal krátkodobý kontrakt so škótskym prvoligovým klubom Hamilton Academical. Informoval o tom denník Šport vo svojom piatkovom vydaní.

Tridsaťpäťročný Mucha netrénoval takmer pol roka, naposledy chytal v súťažnom stretnutí 17. marca 2018 za Niecieczu proti Štetínu v poľskej Ekstraklase. V Hamiltone prišiel najprv na testy, už o 24 hodín neskôr však podpísal s vedením klubu zmluvu platnú do 1. januára 2019, respektíve na osem ligových zápasov.

„Klub potreboval skúseného brankára. Spýtal sa, či som ochotný prísť a ukázať sa na testoch. Veľmi rýchlo sme sa dohodli,“ uviedol pre Šport Mucha.

Ján Mucha. Foto: SITA, Robert Tappert
Ján Mucha Ján Mucha.

Bývalý brankár Interu Bratislava, Žiliny, Legie Varšava, Evertonu, Krídel Sovietov Samara, Arsenalu Tula, Slovana Bratislava a naposledy Termalicy Nieciecza sa pripravuje v Škótsku od minulého utorka. Premiéru v drese momentálne 10. tímu škótskej ligy by mohol absolvovať už v sobotu v domácom zápase proti slávnemu Celticu Glasgow.

„Chcem sa zabaviť v bránke a užiť si každý deň na ihrisku, keďže kariéra sa kráti. Teším sa na to, čo mi prinesú najbližšie dni a týždne,“ dodal účastník MS 2010 v JAR a EURO 2016 vo Francúzsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mucha #Hamilton Academical