Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre Zidana tu nie je žiadna práca, znie z Old Traffordu

Portugalský futbalový tréner José Mourinho má aj po nedeľnej ligovej prehre v Brightone (2:3) plnú podporu svojho anglického zamestnávateľa Manchester United.

21.08.2018 11:03
Bayern Mníchov, Real Madrid Foto: ,
Zinedine Zidane.
debata

Skúsený 55-ročný rodák zo Setúbalu to má podľa niektorých britských médií na Old Trafforde nahnuté a niekdajší hráč „červených diablov“ Lee Sharpe si dokonca zaprognózoval, že Mourinho sa na lavičke ManUtd nedožije vianočných sviatkov.

Navyše, v uplynulých dňoch sa futbalovou scénou šírili fámy, že by ho pri mužstve United mohol nahradiť Francúz Zinedine Zidane. Ten je momentálne bez angažmánu po tom, ako krátko po májovom finále Ligy majstrov a spečatení „zlatého hetriku“ v európskom pohári číslo jeden rezignoval na post trénera v Reale Madrid. „Prečo by sme sa mali zhovárať so Zidanom, keď tu momentálne nie je žiadna práca?“ položil rečnícku otázku v rozhovore pre BBC Sport nemenovaný zdroj z prostredia manchesterské­ho klubu.

Mourinho už pred začiatkom sezóny 2018/2019 upozornil vedenie United, že to bude mimoriadne ťažký ročník, ak nedôjde k posilneniu hráčskeho kádra. Funkcionári mu dotiahli akurát brazílskeho záložníka Freda zo Šachtaru Doneck a portugalského obrancu Dioga Dalota z FC Porto. Mourinhovi sa to však málilo, keďže plánoval nakúpiť posily aj na niekoľko ďalších postov. „Mám pocit, že v Manchestri sú všetci nešťastní, šéf Ed Woodward, tréner, hráči aj fanúšikovia. Žiaľ, nevidím v tomto prípade iný výsledok, než to, že José Mourinho pravdepodobne stratí prácu, ak to bude pokračovať tak, ako doteraz,“ myslí si bývalý útočník Arsenalu Londýn Ian Wright.

Dlhoročný zadák Manchestru United Gary Neville (1992–2011) podržal stranu portugalskému kormidelníkovi, keď vyhlásil, že predstavitelia klubu mali vyjsť Mourinhovi v ústrety, čo sa týka transferov. „Vo chvíli, keď mu Woodward predĺžil zmluvu, čím mu prejavil dôveru, mal ho podporiť aj v prestupových záležitostiach. Bez ohľadu na trénera si myslím, že Manchester United mal nakúpiť hráčov do stredu obrany,“ skonštatoval 43-ročný rodák z Bury Gary Neville.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Zinedine Zidane #José Mourinho