Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krutý darček k narodeninám. Sparta po blamáži v Subotici odvolala Hapala

Český futbalový klub Sparta Praha odvolala trénera Pavla Hapala. Osudnou sa mu stala štvrtková prehra 0:2 v úvodnom dueli 2. predkola Európskej ligy na ihrisku Subotice. Tím dočasne prevezme športový riaditeľ Zdeněk Ščasný, klub však hľadá iného kouča.

27.07.2018 14:38 , aktualizované: 14:50
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal na lavičke Sparty na pôde Subotice.
debata (4)

„Výkony tímu neboli dlhodobo podľa našich predstáv a situáciu sme po predvedenom výkone a výsledku v Srbsku museli riešiť. Zostávajú iba dva dni do ligového zápasu v Jablonci a o šesť dní je odveta so Suboticou. Očakávame úplne odlišný prístup a obe stretnutia chceme zvládnuť. Prevzatie tímu športovým riaditeľom považujeme za dočasné riešenie,“ povedal pre klubový web generálny riaditeľ Sparty Adam Kotalík.

Hapal, ktorý práve dnes oslavuje 49. narodeniny, prevzal Spartu len v marci, keď vystriedal Andreu Stramaccioniho. Na Letnej mal zmluvu do júna 2020. Kvôli príchode do Sparty sa vzdal angažmánu v slovenskej reprezentácii do 21 rokov. V 12 ligových zápasoch zaznamenal šesť výhier, päť remíz a jednu prehru.

Už v príprave sa však tím trápil, v úvodnom ligovom kole síce zdolal nováčika z Opavy 2:0, so Suboticou však prepadol herne i výsledkovo a hrozí mu skorý koniec v Európe.

Pozdvihnúť výkonnosť sa pokúsi Ščasný, ktorý na lavičku Sparty prichádza tretíkrát. Viedol ju už v rokoch 1998 až 1999 a 2015 až 2016. Na Letnej odkoučoval dovedna 90 ligových zápasov. V decembri sa v Sparte ujal úlohy športového riaditeľa a práve on vyberal v marci Hapala za nového kouča.

„Do Sparty som v zime neprišiel s ambíciou mužstvo trénovať. Nechcel som tím z pozície kouča prevziať ani po odvolaní kouča Stramaccioniho. Ide o riešenie skutočne len na nevyhnutne potrebný čas. Avšak ihneď sa musíme začať pripravovať, chceme zvládnuť nedeľné ligové stretnutie aj odvetu 2. predkola Európskej ligy,“ vyhlásil Ščasný.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Pavel Hapal