Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inšpirácia pre ligy? Brazílčan nesmie hrať, kým nebude fit obeť jeho faulu

Brazílsky futbalista Rildo dostal vo svojej krajine trest zákazu štartu, kým sa bude liečiť protihráč, ktorého brutálnym faulom zranil.

27.03.2018 17:53
Rildo Foto: ,
Rildo (vľavo) v drese tímu Vasco da Gama.
debata

Nezvyčajný verdikt nad hráčom tímu Vasco da Gama vyniesol športový súd v Riu de Janeiro. Rildo bude môcť hrať vo chvíli, keď Joao Paulo z Botafoga začne po zranení s tréningom, maximálny zákaz štartu však súd stanovil na základe odhadu lekárov na 180 dní.

Dvadsaťdeväťročný Rildo bude pykať za to, že 18. marca v stretnutí elitných tímov v rámci mestského šampionátu Ria (Campeonato Carioca) šľapákom už v druhej minúte fauloval Paula pri jeho pokuse o odkopnutie lopty. Súpera pri zákroku utrpel zlomeninu holennej a lýtkovej kosti v pravej nohe a musel ísť na operáciu, Rildo pritom od rozhodcu dostal len žltú kartu.

Faul Rilda

Súd vyniesol verdikt na základe televíznych záberov a výšku trestu ovplyvnilo aj to, že Rildo sa už v minulosti dopustil iného nebezpečného zákroku s následkom vážneho zranenia.

Pre dištanc príde o veľkú časť brazílskej ligy, ktorá sa začne v polovici apríla. Trest už skôr dostal za neudelenie červenej karty aj rozhodca, národná federácia mu zastavila činnosť na neurčitú dobu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #trest #Vasco da Gama #faul #Rildo