Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stramaccioni je minulosť. Sparta vzala mladým Slovákom obľúbeného trénera

Predstavenstvo českého futbalového klubu AC Sparta Praha v pondelok večer potvrdilo predchádzajúce rozhodnutie športového vedenia klubu a odvolalo Taliana Andreu Stramaccioniho z pozície hlavného trénera A-mužstva.

06.03.2018 11:32 , aktualizované: 15:14
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal.
debata

Uviedol to oficiálny klubový web Sparty. České médiá ako o „hotovej veci“ informujú, že jeho nástupcom sa stane tréner SR 21 Pavel Hapal.

Klub sa rozhodol k tomuto kroku v reakcii na vážnu situáciu, v ktorej sa „Rudí“ nachádzajú. Sparte patrí v tabuľke piate miesto s bilanciou 9 výhier, 6 remíz a 4 prehry. Klub pritom v lete investoval vysokú čiastku na nákup posíl, najvyššiu vo svojej histórii.

„Stramaccioni mal v Sparte neľahkú úlohu zahájiť projekt internacionalizácie klubu. Jeho pozíciu sme riešili už po skončení jesene, mandát pre jarnú časť bol podmienený okamžitým zlepšením výkonov tímu, čo sme podporili ďalšími investíciami do skvalitnenia kádra. Bohužiaľ, ani prvé tri jarné kolá očakávaný posun nepriniesli,“ uviedol generálny riaditeľ klubu Adam Kotalík.

Spolu s hlavným trénerom skončili v Sparte aj technický vedúci Leonidas Vokolos, asistenti Omar Danesi a Roberto Muzzi, kondiční špecialisti Federico Pannoncini a Stefano Campari, ale aj analytik Vincenzo Sasso.

Nástupcom Stramaccioniho sa stal Pavel Hapal, tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Ten v závere hráčskej kariéry na letnej pôsobil ako hráč. So svojím novým zamestnávateľom podpísal zmluvu do leta 2020, spoločne s ním prišiel aj slovenský asistent Oto Brunegraf.

"Tesne popoludní sme dospeli k rozhodnutiu uvoľniť Pavla Hapala do Sparty. Chcel by som mu zaželať veľa úspechov a poďakovať za úžasnú prácu, ktorú odviedol pri našej dvadsaťjednotke,“ povedal na oficiálnom webe SFZ prezident Ján Kováčik a pokračoval:

"Pavel Hapal mal záujem trénovať Spartu, takáto ponuka neprichádza každý deň, možno prichádza raz za život. My sme mu chceli situáciu zľahčiť a samozrejme umožniť mu viesť najslávnejší český klub.” Jeho menovanie už oznámila aj Sparta prostredníctvom oficiálneho webu.

Štyridsaťosemročný Hapal sa stal trénerom SR 21 v januári 2015. Predĺžil ju vo februári 2017, keď si mladí Slováci zabezpečili účasť na ME v Poľsku. Jeho kvalitná práca pri kormidle SR „21“ nezostala bez povšimnutia ani v klubovom prostredí. Už na jeseň 2016 sa jeho meno spomínalo v súvislosti s pražskou Spartou, keď tá potrebovala riešiť obsadenie trénerského postu po uvoľnení Zdeňka Ščasného.

Už predtým o ňom uvažovali Plzeň i Slavia Praha, vo futbalových kruhoch sa špekulovalo aj o záujme z Poľska. S jeho „trénerskou dvojičkou“ a asistentom Otom Brungerafom už „spoločnú káru“ ťahajú desiaty rok. Ako dvojička sa dali dokopy pri Hapalovom angažmáne v FC Nitra v lete 2007, nasledovali spoločné zastávky v Mladej Boleslavi, MŠK Žilina, poľskom Lubine, v FK Senica i pri „dvadsaťjednotke“.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Pavel Hapal #Andrea Stramaccioni