Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzsky rozhodca, ktorý nezvládol svoje emócie, bude tri mesiace pykať

Futbalový rozhodca rozhodca Tony Chapron, ktorý úmyselne podkopol hráča FC Nantes Diega Carlosa, dostal trest na tri mesiace plus ďalšie tri mesiace podmienečne.

02.02.2018 09:04
Tony Chapron Foto: ,
Tony Chapron v rozhovore s hráčmi Nantes.
debata

V súboji najvyššej francúzskej súťaže Ligue 1 Nantes – Paríž St. Germain (0:1), hranom 14. januára, hlavný rozhodca Tony Chapron v miestach za poliacou čiarou prekrižoval cestu obrancovi domácich Diegovi Carlosovi a ten špičkou kopačky zavadil o jeho päty. Rozhodca sa nečakane ocitol na zemi a keď sa pozviechal, urobil dva málo pochopiteľné pohyby. Najprv úmyselne podkopol Carlosa a potom mu ukázal žltú a vzápätí aj červenú kartu.

Rozhodcovi bola po zápase pozastavená činnosť, trest mu vyniesla disciplinárna komisia francúzskej ligy vo štvrtok. Chapron, ktorý je prvoligovým rozhodcom od roku 2004, a má za sebou viac ako 400 zápasov vrátane finále Francúzskeho pohára 2014, pred incidentom oznámil, že aktuálna sezóna bude pre neho posledná v úlohe rozhodcu.

Vzhľadom na 3-mesačný trest a rovnakú periódu v podmienke by si mohol ešte zapískať v závere sezóny francúzskej ligy. Informoval o tom napríklad portál bbc.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ligue 1 #Tony Chapron #FC Nantes