Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopol fanúšika do hlavy. Evra dostal dištanc, pokutu i vyhadzov z klubu

Francúzsky futbalista Patrice Evra dostal za kopnutie fanúšika do hlavy zákaz štartu v európskych pohároch do konca tejto sezóny a naviac prišiel o angažmán v Marseille.

10.11.2017 19:07
Patrice Evra Foto: ,
Patrice Evra dostal za kopanec do hlavy fanúšika osemmesačný dištanc.
debata

Tridsaťšesťročný obranca pred týždňom pred zápasom Európskej ligy na ihrisku Guimaraesu pri rozcvičke kopol fanúšika Marseille a ešte pred úvodným výkopom bol vylúčený.

Európska futbalová únia (UEFA) ho v piatok potrestala zákazom štartu vo svojich súťažiach do 30. júna 2018 a pokutou 10 000 eur. Francúzsky klub následne s hráčom po dohode rozviazal zmluvu, ktorá mala vypršať po sezóne.

Bývalý francúzsky reprezentant Evra sa stal prvým hráčom v histórii EL, ktorý bol vylúčený ešte pred začiatkom zápasu. Niekdajší hráč Nice, Monaka, Manchestru United či Juventusu skratovo reagoval na počínanie fanúšikov Marseille, ktorí pred zápasom v Portugalsku dávali najavo nespokojnosť s výsledkami tímu.

Evra sa s nimi začal hádať, a keď sa niekoľko priaznivcov dostalo za jednu z bránok do blízkosti ihriska, kde ostrá výmena názorov pokračovala, jedného z nich kopol do hlavy.

Na moment sa zdalo, že rozčúlený dav vtrhne na trávnik, ale situáciu sa podarilo ukľudniť. Evra potom dostal červenú kartu.

Vedenie Olympique Evru dočasne suspendovalo a po treste od UEFA s ním ukončilo zmluvu. Francúzske médiá okamžite začali špekulovať, že pre víťaza Ligy majstrov a päťnásobného šampióna anglickej Premier League to môže znamenať koniec kariéry.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #dištanc #Patrice Evra #Olympique Marseille