Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Slávny klub dal šancu 14-ročnému futbalistovi. Odvďačil sa gólom

Rumunský klub FCSB, známejší pod niekdajším názvom Steaua Bukurešť, v šestnásťfinále tamojšieho futbalového pohára dal príležitosť iba 14-ročnému hráčovi.

26.10.2017 18:29
debata
Zostrih zápasu - Stoicov gól v čase 6.50

Ianis Stoica sa za dôveru odvďačil gólom – presadil sa vo veku 14 rokov, 10 mesiacov a 13 dní a v 92. min upravil na konečných 6:1 v prospech svojho tímu v stredajšom zápase na ihrisku Sanatatea Kluž.

„Od nedele som vedel, že budem na súpiske. Keď mi povedali, že sa mám rozcvičiť, roztriasli sa mi nohy. Bolo to neuveriteľné,“ cituje Stoicu web Európskej futbalovej únie (UEFA).

„Futbal hrám od ôsmich rokov, zasvätil som mu celý svoj život. Niekedy trénujem dvakrát denne. Obliecť si dres FCSB je snom každého hráča. Môj otec mi povedal, aké ťažké je dosiahnuť takýto krok. Je fantastické, že sa mi to podarilo ako štrnásťročnému,“ dodal Ianis Stoica, ktorého otec Pompiliu hrával v Steaue v rokoch 2000 – 2004.

Zaujímavosťou je, že v ten istý deň za Viitorul Konstanca, na ktorého lavičke je legendárny Gheorghe Hagi, nastúpil v šestnásťfinále pohárovej súťaže o štyri mesiace mladší Roberto Malaele.

debata chyba
Viac na túto tému: #FCSB #Ianis Stoica #Roberto Malaele