Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V La Lige si uctia obete útoku. Messi a spol. tak urobili už pred tréningom

Prvé kolo španielskej ligy sa začne minútou ticha za obete teroristického útoku v Barcelone, pri ktorom zomrelo 13 ľudí a viac ako sto bolo zranených. Na svojom oficiálnom webe o tom informovalo vedenie tamojšieho futbalového zväzu (RFEF).

18.08.2017 12:04
Spomienka na obeti teroristických útokov v... Foto: ,
Žena pokladá sviečku pri príležitosti spomienky na obete teroristického útoku v Barcelone.
debata

Pamiatku obetí by si rovnakým spôsobom mali uctiť aj všetky ostatné futbalové súťaže v Španielsku. „Na dôkaz sústrasti so všetkými, ktorých teroristický útok zasiahol, doporučujeme všetkým účastníkom, aby držali minútu ticha. Všetkým klubom, rozhodcom i regionálnym zväzom vopred ďakujeme za spoluprácu,“ uvádza sa vo vyhlásení RFEF.

Úradujúci vicemajster La Ligy FC Barcelona si uctil obete minútou ticha už pred piatkovým tréningom. Messi a spol. vstúpia do novej sezóny v nedeľu domácim súbojom proti Realu Betis Sevilla.

K útoku v Barcelone prišlo vo štvrtok podvečer v centre meste na známej promenáde La Rambla, kde teroristi v dodávke zrážali turistov na pešej zóne. K akcii sa prihlásili radikáli z Islamského štátu. Polícia zatkla Maročana a Španiela, ani jeden z nich auto neriadil. Tretí útočník je stále na úteku.

debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #fc barcelona #la liga