Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanba, blamáž, nočná mora. Maďari reagujú na výbuch u futbalového trpaslíka

Nočná mora či hanba obrovských rozmerov. Aj tak označujú médiá v Maďarsku senzačnú prehru futbalovej reprezentácie 0:1 na pôde trpaslíka z Andorry v kvalifikácii MS 2018.

10.06.2017 08:49
Bernd Storck Foto: ,
Tréner maďarskej futbalovej reprezentácie Bernd Storck.
debata

Pre kniežatstvo v Pyrenejach to bolo len druhé víťazstvo v súťažnom stretnutí a dovedna piate vrátane prípravných zápasov. Na triumf čakali 66 duelov.

Maďari neskórovali vo štvrtom zápase za sebou, čo sa nestalo uplynulé štvrťstoročie, píše stránka Nemzeti Sport a dodáva, že štvrtá prehra na nulu je historický unikát tamojšieho výberu, ktorý odohral v piatok 917. reprezentačné stretnutie. Pred výbuchom v Andorre prehral s Ruskom a Portugalskom 0:3, Švédi mu dali o gól menej. Mužstvo Bernda Storcka naposledy skórovali 13. novembra minulého roka.

„Čo sa dá robiť? Jedine sa ospravedlniť za mužstvo a jeho výkon. Každý za to nesie zodpovednosť, beriem ju v prvom rade na seba. Je to veľmi frustrujúce. Vedeli sme, že nás čaká náročné stretnutie. Veľmi skoro nás zatlačili a z mála šancí sme nedokázali nič vyťažiť. Je to blamáž, ktorá sa nedá odpustiť,“ uviedol pre M4 Sport nemecký tréner, ktorý sedel na maďarskej lavičke v 21. stretnutí.

„Čo bude ďalej? Teraz nie je vhodný čas to riešiť, musíme si zanalyzovať celé stretnutie, nájsť príčiny zlyhania. V budúcnosti sa s takýmto výkonom nikam nedostaneme. O mojom pôsobení rozhodnú iní, ja sa pokúsim dostať z mužstva maximum. Opakujem, výsledok z Andorry je neospravedlni­teľný,“ dodal Stock, ktorý mužstvo priviedol na minuloročných ME do osemfinále. V skupine zdolali Rakúšanov 2:0 a remizovali s neskorším šampiónom z Portugalska 3:3. Teraz je eufória preč.

„Ospravedlňujem sa fanúšikom, ktorí sledovali tento zápas priamo v dejisku alebo v televízii, ale aj tým, ktorí milujú maďarský futbal. Urobil som všetko pre to, aby sme aspoň neprehrali, mali sme tri-štyri šance, ale nevyšlo to. Nedá sa slovami vyjadriť, čo prežívam, beriem na seba zodpovednosť,“ uviedol kapitán Balázs Dzsudszák.

Hnev maďarských fanúšikov v Andorre

Maďari na treťom mieste B-skupiny strácajú na druhé Portugalsko osem bodov, Andorra so štyrmi bodmi preskočila Lotyšov a je piata.

Kvalifikácia MS 2018 – B-skupina:

ANDORRA LA VELLA
Andorra – Maďarsko 1:0 (1:0)
Gól: 26. Rebes

RIGA
Lotyšsko – Portugalsko 0:3 (0:1)
Góly: 41. a 63. C. Ronaldo, 67. André Silva

TÓRSHAVN
Faerské ostrovy – Švajčiarsko 0:2 (0:1)
Góly: 36. G. Xhaka, 59. Shaqiri

Tabuľka B-skupiny:
    Z V R P S B
1. Švajčiarsko 6 6 0 0 12:3 18
2. Portugalsko 6 5 0 1 22:3 15
3. Maďarsko 6 2 1 3 8:7 7
4. Faerské ostrovy 6 1 2 3 2:10 5
5. Andorra 6 1 1 4 2:13 4
6. Lotyšsko 6 1 0 5 2:12 3
debata chyba
Viac na túto tému: #maďarská futbalová reprezentácia #andorrská futbalová reprezentácia