Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúci gól v Holandsku odhalila iba technológia. Zrejme rozhodol o titule

Do boja o titul v holandskej futbalovej lige výrazne prehovorila kuriózna situácia z nedeľňajšieho zápasu medzi Feyenoordom Rotterdam a PSV Eindhoven.

27.02.2017 13:40
debata

Osem minút pred koncom si dal hosťujúci brankár Jeroen Zoet smolný vlastný gól, ktorý odhalila až gólová technológia Jastrabie oko. Feyenoord vďaka tomu vyhral 2:1 a na prvom mieste tabuľky sa vzdialil tretiemu Eindhovenu na 11 bodov.

Bežala 82. minúta zápasu za stavu 1:1, keď Zoet vyrazil hlavičku Jana-Arieho van der Heijdena. Loptu potom skrotil pred bránkovou čiarou, ale sám sedel za ňou, a keď vstával, presunul si loptu k telu, aby si ju kryl. Lopta sa tým ale o milimetre ocitla celým objemom v bránke, o čom bol arbiter Bas Nijhuis informovaný do svojich hodiniek a musel uznať, ktorý bol pre boj o titul veľmi dôležitý.

„Už po tej hlavičke sa hráči dožadovali gólu, ale tam som žiadny signál nedostal. Lenže potom zrazu hodinky začali vibrovať a signalizovať gól. Hovoril som si, prečo tak neskoro. Pochopil som to, až keď som to videl na videu,“ uviedol rozhodca Nijhuis.

Takáto situácia by sa podľa neho nikdy neskončila gólom nebyť bránkovej technológie. „Nemali sme vôbec potuchy, že by to bol gól, kým hodinky nezačali vibrovať. Ani môj asistent nevidel loptu v bránke. Zachránila nás technológia. Veril som jej, pretože je naozaj veľmi presná a má vždy pravdu,“ konštatoval Nijhuis.

Brankár Zoet chybu ľutoval, ale mrzelo ho, že k situácii vôbec nemuselo dôjsť, keby rozhodca odpískal faul Van der Heijdena na Héctora Morena tesne pred spomínanou hlavičkou.

„Domáci mali šťastie, že tu majú nainštalovanú bránkovú technológiu. Bez nej by to gól nebol. Je však škoda, že tá technológia nevie tiež rozpoznať faul, ktorý tomu predchádzal,“ vyhlásil Zoet.

„Len dúfam, že ten systém je presný, pretože aj keď sa na to budete pozerať tisíckrát, jasne loptu v bránke neuvidíte,“ dodal.

Zastal sa ho aj brankársky kolega, podľa ktorého nijako nepochybil. „Jeho správanie dáva zmysel. Zastavil loptu pred čiarou, pozrel sa na rozhodcu, ktorý nesignalizoval gól, tak si loptu strážil a len si nedal pozor na polohu svojho tela. Myslím si, že po tomto okamihu budú teraz brankári oveľa opatrnejší,“ povedal bývalý gólman PSV či Manchestru City Ronald Waterreus.

debata chyba
Viac na túto tému: #PSV Eindhoven #Feyenoord Rotterdam