Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj kat Chelsea má limity. No až kdesi v nebi

Osud k nemu spočiatku nebol zhovievavý. Keď mal trinásť rokov, musel hľadať útočisko v náhradnej rodine. Jeho matka totiž bojovala s alkoholizmom.

06.01.2017 20:04
Dele Alli Foto: ,
Hviezda Tottenhamu Dele Alli.
debata

Životná zmena, ktorá poznačí každú krehkú detskú dušu, ho však nezrazila na kolená. Vďaka odhodlaniu, sile a nespochybniteľnému talentu si plní odvážne futbalové sny.

V lepšej streleckej forme Dele Alli nikdy predtým nebol. Mladý, stále len 20-ročný anglický stredopoliar zaznamenal v aktuálnej sezóne Premier League už desať presných zásahov. Z dvoch z nich sa hviezda Tottenhamu tešila po zápase s londýnskou Chelsea. Svoj tím priviedol k víťazstvu (2:0) a lídra súťaže pripravil o vyrovnanie rekordu.

Víťazná séria Chelsea sa skončila na čísle trinásť (Arsenal Londýn vyhral pred štrnástimi sezónami o zápas viac). Dvoma presnými hlavičkami ju uťal Alli.

„Tento chlapec má všetko. Presne takéto typy hráčov nemá rád žiadny súper. Od prvej po poslednú minútu vás zabáva skvelým futbalom, atleticky je výborne pripravený. Ak bude aj naďalej obklopený správnymi ľuďmi, vyrastie z neho superhviezda. Alli má limity až kdesi v nebi,“ hovorí pre Sky Sports o nádeji Tottenhamu expert Graeme Souness.

Vďaka Allimu môže Tottenham pomýšľať na najvyššie ciele. Na Chelsea stráca po dvadsiatich kolách sedem bodov. „Tento tím môže bojovať o titul,“ uviedol po zápase Antonio Conte, tréner Londýnčanov.

Z majstrovskej trofeje sa na White Hart Lane tešili naposledy pred 45 rokmi. S Dele Allim v zostave môžu mimoriadne dlhé čakanie prerušiť. Hoci adeptov na prvenstvo je viacero.

Mimochodom, napriek tomu, že rodák z Milton Keynes je hviezdou Tottenhamu, priezvisko Alli počas jeho zápas nepostrehnete. Od lanského roka ho na drese už nenosí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dele Alli