Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ravanelli radí Balotellimu: Denne musíš prinášať obete

Niekdajší taliansky futbalový reprezentant Fabrizio Ravanelli je skalopevne presvedčený, že jeho krajan Mario Balotelli má pred sebou ešte veľa práce, aby mohol znova zbierať ocenenia za svoju hru.

13.10.2016 10:09
Mario Balotelli Foto: ,
Mario Balotelli v drese FC Liverpool.
debata

Nepolepšiteľný Balotelli nedávno vyhlásil, že by chcel získať Zlatú loptu pre najlepšieho svetového hráča. Ako je známe, 26-ročný útočník s ghanskými koreňmi v ostatných sezónach neoslnil v AC Miláno ani FC Liverpool a pred začiatkom tohto ročníka zamieril do francúzskeho OGC Nice. Štart v novom pôsobisku mal výborný, keď v úvodných piatich vystúpeniach dosiahol šesť gólov. Podľa Ravanelliho je to však málo.

„Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a dokonca Zlatan Ibrahimovič sú číslom jeden nielen preto, že im Boh dal do vienka talent, ale najmä preto, že v každodennom živote prinášajú veľké obete. Pred niekoľkými mesiacmi som čítal knihu o Novakovi Djokovičovi a pochopil som, prečo je tento chlap svetovou jednotkou – trénuje 14 hodín denne. To je to, čo by mal Balotelli pochopiť,“ vyhlásil Ravanelli pre Omnisport, citoval ho aj portál soccerway.com.

Štyridsaťsedemročný rodák z Perugie, ešte z hráčskych čias v Juventuse Turín či FC Middlesbrough známy aj pod prezývkou „sivý vlk“, presne vie, čo by mal Balotelli urobiť, aby prinavrátil svoju kariéru na správnu cestu. „Byť Balotellim nestačí na to, aby vyhral Zlatú loptu. V tejto chvíli je od tejto trofeje vzdialený niekoľko svetelných rokov. Je ťažké ho definovať, mám rád tohto chlapca, ale robí veľké chyby pre svoju mladosť a povrchnosť. Potrebuje, aby z neho bol vzor pre ostatných – svoju rodinu, brata aj dcérku. Musí byť príkladom nielen vtedy, keď má na sebe dres svojho klubu, ale aj mimo ihriska,“ doplnil Ravanelli, ktorý sa zamyslel aj nad spôsobom nominácie hráčov do talianskej reprezentácie. „Myslím si, že tri alebo štyri duely sú malo na to, aby sa hráč vrátil do národného mužstva. Neplatí to len pre Balotelliho, ale pre každého. V súčasnosti sa do talianskeho tímu dostane každý, kto má dobrý mesiac a zahrá dobre tri alebo štyri stretnutia po sebe. Nesúhlasím s tým, pretože za mojich čias sme museli tvrdo drieť, aby sme sa prebojovali do reprezentácie. Dúfam však, že sa Balotelli vráti do talianskeho tímu a pomôže nám,“ doplnil Fabrizio Ravanelli.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mario Balotelli #Fabrizio Ravanelli