Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyridsiatnik Totti je stále ústrednou postavou Rimanov. Končiť sa nechystá

Kapitán AS Rím Francesco Totti znovu ukázal, že aj v 39 rokoch je pre svoj tím kľúčovým futbalistom.

12.09.2016 11:02
Francesco Totti Foto: ,
Francesco Totti počas rozcvičky za postrannou čiarou počas zápasu proti Sampdorii Janov.
debata

V nedeľňajšom zápase talianskej ligy so Sampdoriou Janov si pripísal asistenciu a v nadstavenom čase z penalty rozhodol o výhre 3:2, aj keď mal prvýkrát v živote obavu, že neuspeje. Zverenci Luciana Spallettiho sa tak dobre naladili na štvrtkový úvodný duel skupiny Európskej ligy v Plzni.

„Bolo to prvýkrát, kedy som sa bál, že nepremením penaltu. Ale nemohol som ju minúť, nie pred tribúnou Curva, nie pred svojimi ľuďmi,“ povedal Totti v pozápasovom televíznom rozhovore.

Totti naskočil do druhého polčasu za nepriaznivého stavu 1:2 a pomohol k obratu nielen chladnokrvne premenenou penaltou v tretej minúte nastavenia, ale aj centrom na vyrovnávací gól ďalšieho náhradníka Edina Džeka v 61. minúte.

„Korunovať zápas gólom a asistenciou je vydarený scenár,“ radoval sa rodák z Ríma. „Na začiatku sme sa nedokázali dostať do zápasu, ale hrá sa do 90. minúty. Tento tím chce dosiahnuť veľkých vecí,“ doplnil Totti.

Ofenzívny veterán v tomto ročníku po zranení členka nastúpil prvýkrát, celkovo v drese rímskeho celku zasiahol už do 25. sezóny v talianskej najvyššej súťaži a vyrovnal rekord bývalého obrancu AC Miláno Paola Maldiniho. V posledných ôsmich odohraných zápasoch navyše Totti päť gólov strelil a na tri prihral.

„Som v pohode, v hlave to mám zrovnané. Som šťastný a beriem deň za dňom. Prečo prestávať, keď sa cítim takto? Ak moje telo drží, myseľ mi pomôže ku všetkému,“ vyhlásil bývalý taliansky reprezentant, ktorý 27. septembra oslávi 40. narodeniny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Totti