Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cantonov odkaz Zlatanovi: Kráľ Manchestru je len jeden

Francúzsku futbalovú legendu Erica Cantonu volali fanúšikovia anglického Manchestru United "kráľ" a bývalý miláčik tribún ním už navždy túži zostať.

12.07.2016 12:36
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Adresoval preto veľavravný odkaz často vystatovačnému Švédovi Zlatanovi Ibrahimovičovi, ktorý nedávno posilnil mužstvo z Old Traffordu po ukončení svojho pôsobenia v parížskom Saint-Germain.

„Keď vojdeš do ‚divadla snov‘ a pocítiš ducha legiend, ktoré tu pôsobili pred tebou; keď skóruješ pred tribúnou Stretford End; keď budeš počuť publikum skandovať tvoje meno; keď ti srdce bude biť tak silno, akoby ti chcelo vyskočiť z hrude; keď sa ťa zmocní pocit, že ich miluješ rovnako ako oni teba; vtedy, kamarát môj, pochopíš, že si sa konečne udomácnil. Iba jedna posledná vec. V Manchestri môže byť len jeden kráľ. Môžeš byť princom, ak chceš. Číslo sedem je tvoje, ak máš záujem. Toto je môj darček na privítanie. Kráľ je preč. Nech žije princ,“ skonštatoval Cantona vo videu pre Eurosport.

Päťdesiatročný rodák z Marseille pôsobil na Old Trafforde v rokoch 1992 – 1997, s United získal štyri majstrovské tituly a dvakrát FA Cup. Vo všetkých súťažiach nastrieľal dovedna 80 gólov – 64 v Premier League, 11 v domácich pohárových súťažiach a 5 v Lige majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Zlatan Ibrahimovič #Eric Cantona