Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester City zvládol semifinálový obrat, Celta vyradila Atlético

Futbalistom Manchestru City sa v stredajšom odvetnom dueli semifinále anglického Ligového pohára proti hráčom Evertonu podarilo zmazať deficit 1:2 z prvého vzájomného stretnutia, zvíťazili 3:1 a 28. februára si zahrajú vo finále na londýnskom štadióne Wembley proti FC Liverpool.

28.01.2016 08:15 , aktualizované: 08:23
Manchester City, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Manchestru City v zápase s Evertonom.
debata

Nechýbalo veľa a o trofej by si to rozdali dva tímy od rieky Mersey. Everton sa v odvete na Etihad Stadium ujal v 18. min vedenia gólom Rossa Barkleyho. Domáci rozhodli o svojom postupe až dvoma zásahmi v záverečnej dvadsaťminútovke. Hrdinom stretnutia bol argentínsky zakončovateľ Sergio Agüero, ktorý strelil rozhodujúci tretí gól. Zať Diega Maradonu dosiahol v ostatných troch dueloch vo všetkých súťažiach päť gólov. Jeho belgický spoluhráč Kevin de Bruyne zaznamenal v tohtosezónnej edícii Ligového pohára päť presných zásahov, aspoň jeden v každom kole.

„Som veľmi šťastný, že si zahráme finále vo Wembley. Je to pre nás veľmi dôležité. Postup sme si zaslúžili, utrpeli sme jedinú prehru. Triumfovali sme, pretože sme strelili tri góly. Everton mal jedinú šancu, z ktorej skóroval. Gólu súpera predchádzal jasný faul,“ cituje portál BBC Sport slová trénera „Citizens“ Manuela Pellegriniho.

ManCity sa prebojoval do finále niektorého z anglických pohárov štvrtýkrát za ostatných šesť rokov. „Všetci mohli jednoznačne vidieť, že lopta pred druhým gólom súpera opustila hraciu plochu. Také niečo sa prijíma naozaj veľmi ťažko. City má dobré mužstvo a ak strelí tri góly, človek nemôže nič namietať. Avšak, prvý ich gól padol po tečovanej strele a o druhom som už hovoril. V našom mužstve je veľmi dobrá skupina mladých hráčov. Dúfam, že si z tohto výsledku zoberú inšpiráciu do budúcna,“ skonštatoval kormidelník „The Toffees“ Roberto Martínez.

Anglický Ligový pohár – Capital One Cup – semifinále:

Manchester City – FC Everton 3:1 (1:1) – prvý zápas 1:2, do finále postúpil tím Manchester City
Góly: 24. Fernandinho, 70. De Bruyne, 76. Agüero – 18. Barkley

Celta Vigo zaskočila vo štvrťfinále Atlético

Hráči Celty Vigo dosiahli v stredajšej odvete štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára vo futbale Copa del Rey na pôde Atlética Madrid nečakaný úspech. Mužstvo z Galície zvíťazilo na horúcej pôde Štadióna Vicenteho Calderóna 3:2 a v súčte s bezgólovou remízou z prvého vzájomného stretnutia postúpilo do semifinále.

Prehra Atlética s troma inkasovanými gólmi je o to prekvapujúcejšia, že zverenci Diega Simeoneho si v ostatných ôsmich súťažných vystúpeniach až sedemkrát udržali čisté konto. „Los Colchoneros“ neprehrali doma s Celtou takmer deväť rokov. Tá naposledy na ihrisku Atlética triumfovala ešte v júni 2007, zhodou okolností rovnakým výsledkom.

Denník Marca pripomenul, že v dueli dvoch argentínskych koučov triumfoval menej známy Eduardo Berizzo a hoci ide o krajanov, ich predzápasový pozdrav bol chladný ako nočný vzduch.

„Vnútorné presvedčenie hráčov, že môžeme uspieť, bol kľúčom k víťazstvu. Boli sme zodpovední, súdržní a odolní v náročných momentoch. Za stavu 1:1 sme preukázali našu kolektívnu silu a dokázali predvádzať našu typickú hru. Zdolali sme skvelý tím. Toto je zatiaľ najväčšie víťazstvo v mojej trénerskej kariére,“ cituje portál fourfourtwo.com slová kouča Celty Vigo Berizza.

Jeho o rok mladší náprotivok Simeone, mimochodom niekdajší spoluhráč z argentínskej reprezentácie, skonštatoval, že hráči Atlética dali do zápasu maximum. Poprel špekulácie, že by pohárová prehra mala doľahnúť na tím pred víkendovým ligovým duelom s Barcelonou.

„Rozhodli sme sa súťažiť v pohári tým najlepším spôsobom. Hľadali sme možnosti, ako sa dopracovať k víťazstvu a postupu, ale nešlo nám to dobre. Inkasovali sme tri góly, čo pre nás nie je typické. Keď sa pokúšate o útočný štýl hry, občas sa vám stane, že prehráte. Taký je futbal,“ vyhlásil tréner Atlética Diego Simeone.

Semifinále Copa del Rey si v stredu zaistil aj obhajca trofeje FC Barcelona. „Blaugranas“ vyhrali prvý zápas v Bilbau 2:1. V odvete sa však dlho nevedeli dostať do správneho rytmu a rýchlo inkasovali z kopačky Iňakiho Williamsa. Mužstvo Luisa Enriqueho však po zmene strán troma gólmi (Suárez, Piqué, Neymar) otočilo skóre a zvíťazilo 3:1.

„Bol to vzrušujúci zápas. Obidva tímy si zaslúžia uznanie. Som v rozpakoch, nedokážem vysvetliť, prečo môj tím dokáže hrať tak rozdielne. Boli sme však verní nášmu štýlu hry a napokon sme s Bilbaom zvíťazili trikrát v krátkom slede,“ povedal Luis Enrique podľa portálu football-espana.net.

Copa del Rey – odvety štvrťfinále:

Atlético Madrid – Celta Vigo 2:3 (1:1) – prvý zápas 0:0, do semifinále postúpila Celta Vigo
Góly: 29. Griezmann, 81. Correa – 22. a 64. P. Hernández, 56. Guidetti

FC Barcelona – Athletic Bilbao 3:1 (0:1) – prvý zápas 2:1, do semifinále postúpil FC Barcelona
Góly: 53. L. Suárez, 81. Piqué, 90.+ Neymar – 12. I. Williams

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Everton #atlético madrid #Copa del Rey #anglický Ligový pohár #celta vigo